Hårologi är ett svenskt märke med ett koncept baserat på kunskap, analys och miljövänliga, högkvalitativa produkter. Alla produkter är tillverkade i Sverige.

Koncept
Hårologi betyder läran om håret, ett sunt hår är ett vackert hår. Ditt hår är personligt, faktiskt lika individuellt som ditt fingeravtryck, det vet en Hårolog som har gått en specialistutbildning som ger kunskap att behandla dig och ditt hår som den unika individ du är.

Ca 80% av hårets styrka sitter inuti hårstrået (i cortex) och går alltså inte att se genom att titta eller känna på håret. Vet du om ditt hår behöver mer proteiner, fukt eller vitaminer? Passar din hårvård både ditt hår och ditt hårbotten?

Hur ditt hår mår speglar även ditt liv och din kost, därför är kombinationen av kosttillskott och individuellt anpassade produkter essentiellt i vår strävan efter vackert hår.

Produkter & hårtest
Hårologi har produkter som verkar på djupet, enda in i cortex, men för att veta vad ditt hår behöver så måste man göra ett hårtest som analyserar dina värden. Produkter och skötselråd skräddarsys för dig och samtidigt uppnås en välbalanserad hårbotten utan negativ påverkan på håret. Hårtest och handla produkter kan du antingen göra på vår salong, eller genom att skicka in ditt hårstrå till oss för analys och sedan handla i vår webshop. Läs mer om detta i fliken “Skicka hårstrå för analys”.

De produkter du handlar blandar Hårologen med några droppar utvalda extrakt, så att de får den effekt just du behöver. En exklusiv service som Hårologerna är ensamma om.

Varför är hårtest så viktigt?

  1. 80% av hårets styrka sitter inuti håret, så för att veta om håret behöver mer proteiner eller fukt och hur det mår så måste man göra ett hårtest. Ett sprött hår kan kännas torrt, men det betyder inte alltid att det är torrt utan kanske att det behöver mer styrka.
  2. Hårologis produkter är aktiva och råkar du köpa ett schampo för hydrofilt hår när du egentligen har väldigt hydrofobt hår så kan ditt hår bli värre än innan. Det är som att använda fel hudvård.
  3. Hårologi är inte bara för ditt hår, utan även hårbotten och önskemål om resultat. För produkter som passar både hår och hårbotten krävs en konsultation före köp. I vanliga butiker måste man välja på “volymschampo” “mjällschampo” “fuktgivande schampo” men inte med hårologi – då får man produkter som passar på alla plan.
  4. I produkterna blandar hårologen i extrakt och tillsatser (som t.ex. protein som ger styrka, lecitin som reglerar fukten, magnesium för fett hår, brännässla och hibiskus som sätter igång blodcirulationen och är lugnande för ditt hårbotten, mandel och kokos för färgat hår o.s.v). Dessa skräddarsydda produkter får du inte om du handlar schampo online utan hårtest och konsultation.
  5. Hos oss får du även personliga skötselråd för just ditt hår, hur ska du tvätta håret, vad ska du äta mer av, ska du borsta det när det är torrt eller blött? Samma råd gäller inte alla.

Handla Hårologi i vår webshop
För att använda de djupverkande produkterna så behövs ett hårtest och en konsultation, därför är vissa av Hårologis produkter lösenordsskyddade i vår webshop. Läs mer på “Skicka hårstrå för analys”, länk finns till höger på denna sida.

Miljövänligt
Hårologis produkter är baserade på de bästa råvarorna från naturens egna källor, såväl innehåll som förpackningar är biologiskt nedbrytbara.

Hårologi arbetar kontinuerligt med att göra alla produkter ännu ”grönare”. I samarbete med Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund har Grønne Erhverv utarbetat en negativliste över produkter som anses skadliga för miljö och hälsa, och en positivliste över produkter som inte bedöms vara skadliga. Vi är mycket stolta över att hela 21 av Hårologis produkter är så ”gröna” att dom kvalificerat sig in i positivlisten i Danmark.

För att lyfta fram dessa produkter kommer de att ingå i en specialserie som vi kallar SIGNATURE-serien.

Alla produkter förutom Hårologi Multi Treat är veganska.