Bassminket som håller

Vill du ha en snygg bas som håller från morgon till kväll? Här kommer mina bästa tips på produkter som du ska satsa på!

img_5388_111

Här har ni min favorit-kombo samlad, vilken ansiktsprimer man ska välja beror på hudtyp, men annars är det produkter som passar oavsett hudtyp eller utseende. Sen kan man ju välja olika nyanser beroende på hudfärg och smak så klart!

img_5293_111

1. Ansiktsprimer
Ansiktsprimer är jättebra för en sminkning som ska hålla längre. Man får en mer slät och lättarbetad yta att sminka på, samtidigt som primern hjälper olika hudtillstånd (t.ex. om man är torr eller oljig) vilket också gör att sminket sitter längre utan att falla av eller bli kakig.

Massera in primern med rena fingrar, så att den smälter in i huden mer istället för att ligga som ett lager på huden. En pump räcker till hela ansiktet, ta inte för mycket.

Paese Makeup Base är en otroligt omtyckt primer av både mig och många kunder, rekommenderas varmt!

img_5304_111

2. Vattenresistent foundation
En foundation som är anpassad för din hudtyp är också a och o för att sminket ska hålla bra. Är du t.ex. oljig och använder en foundation för torr hy så kan det hända att det ser jätteilla ut efter några timmar.

Pixi H2O Skintint är en vattenbaserad foundationgel som sjunker in i huden och blir vattenresistent tack vare gelformulan. Den är återfuktande och passar alla hudtyper.

img_5319_111

3. Makeup Fixing Mist
Resten av produkterna, t.ex. puder, rouge, contouring, kommer sitta mycket bättre om du avslutar bassminket med en fixing mist. Det är en vätska som sprayas över ansiktet och får sminket att smälta in i hyn och lägger sig som ett skydd. Om man använder mycket pudriga produkter så får fixing misten även hyn att se mer naturlig ut då den pudriga känslan förvinner helt och man får istället en fin lyster.

En produkt som jag har applicerat innan misten, som är ett tips till er som lätt blir röda om näsan och kinderna efter några glas, det är gloMinerals Redness Relief Powder. Den ser bra ut på huden även om man inte är röd, men sen när man blir det så hjälper den till att neutralisera bort dom röda tonerna!

Pixi Makeup Fixing Mist är en återfuktande mist som får ditt smink att hålla längre, jag använder den varje dag!

Tips för oljig hy – Använd nedmattande puder efter att du sprayat makeup fixing mist, pudret ska suga upp olja men applicerar du det före misten så kommer det suga upp den istället vilket är onödigt. Men i övrigt är fixing mist toppen för oljig hy.

img_5325_111

4. Vattenfasta bryn
En gammal kajalpenna för att fylla i brynen (som jag vet att många använder) är ingen bra idé för ett hållbart resultat. En kajalpenna är till för ögonen och är mer krämig, vilket gör att om du blir lite svettig och kommer åt brynen så kommer färgen att kladdas ut. Använd en penna som är till för brynen.

Pixi Natural Brow Duo är dessutom vattenfast och gnuggsäker, så det sitter superbra!

img_5331_111

5. Få brynen att ligga på plats
En ögonbrynsgel är det bästa sättet att få dina strån att ligga som dom ska på ögonbrynen, så att man inte ser ut som en grottmänniska efter en stund! Borsta in gelen i brynen och lägg dom så som du vill ha dom, så ligger dom fint hela kvällen.

Brynpennan från Pixi har en bryngel i andra änden, så man får både penna och gel i samma produkt!

img_5382_111

6. Ögonskuggsprimer
En ögonskuggsprimer får inte bara dina ögonskuggor att fästa bättre och bli snyggare och mer pigmentrika, den får dom också att hålla mycket bättre! Ögonlocket blir lätt oljiga efter några timmar (även på personer med torr hy) eftersom att den huden återfuktar sig själv. Och olja får ögonskuggorna att glida runt och lägga sig i veck och kan även få mascaran och eyelinern att kladda av sig. Man blinkar så mycket hela dagen så då är det viktigt med smink som håller för det.

Pixi Eye Bright Primer är min favorit, lättapplicerad, beigetonad, och otroligt hållbar och bra. Jag kan till och med träna i mina sminkningar och det sitter som berget!

img_5355_111

7. Hållbar mascara
Vattenfast mascara är inte samma som vattenresistent, vattenfast tål mycket mer vatten medan en vattenresistent stöter ifrån sig vatten och tål en hel del men inget man t.ex. bör bada i en längre stund då det går att tvätta bort med varmt vatten.

Men på fester och liknande, då man inte ska bada men kanske svettas, gråta (av lycka hoppas jag), vara ute när det snöar/regnar o.s.v. så är vattenresistent perfekt, för det håller bra samtidigt som man inte måste kämpa för att få bort det på kvällen när man är trött och bara vill lägga sig.

Santhilea Magnetic Lash Mascara är vattenresistent och otroligt hållbar, den kladdar inte, smular inte, du blir inte svart under ögonen och dessutom är den enkel att tvätta bort. Jag har inte applicerat mascaran på dom här bilderna dock.

img_5339_111

8. Matta läppar
Oavsett vilken läpprodukt du vill ha, penna/stift o.s.v. så är matta produkter alltid mer hållbara än krämiga. En krämig produkt kladdar av sig på glaset när du dricker, och ”glider runt” på läpparna när du pratar. Matta läppar är mer torra (utan att nödvändigtvis behöva kännas torra) och sitter på plats oavsett om du dricker eller pussas!

gloMinerals Suede Matte Crayon är det mest hållbara läppstiftet jag någonsin har testat, och finns i 6 snygga matta färger.

bassmink-som-haller-hela-dagen

Har du den här grunden så kan du pimpa sminkningen med vilka skuggor och färger som helst, och kommer få ett jättefint och framför allt hållbart resultat!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

000Helena-Rönnblad-logo-hej

Du kanske även är intresserad av...