Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Beauty hack – Eyeliner som håller

Något av det tråkigaste som finns är när man får till en riktigt snygg eyeliner, så där så man känner sig stolt som tuppen och bara vill flirta med folk hela dagen, och sen efter bara några timmar så kladdas den ut på ögonlocket och blir förstörd…

Så här kommer ett eyelinerknep hur du får den att hålla bättre!

Det viktigaste för att få en eyeliner som håller bra är så klart en bra produkt, jag brukar nästan alltid använda vattenfast eyeliner, eller i alla fall en gnuggsäker. Eyelinern på bilden är Paese Penliner. Men även om man har en vattenfast och gnuggsäker eyeliner så kan den ändå kladda av sig på ögonlocket när man blinkar under dagen. Vad kan man göra åt det?

Svaret är inte en dyrare eller bättre eyeliner, utan lösningen är en ögonskuggsprimer!

Om du applicerar foundation som vanligt och inte ska ha någon ögonskugga, så är det väldigt få som använder ögonskuggsprimer. För det är ju till för ögonskuggor. Men den största anledningen till att ögonskuggorna håller bättre med primer är för att ögonlocket blir väldigt oljigt under dagen, och när man blinkar då så kommer till slut all ögonskugga lägga sig som två streck över ögonlocket. Men det hjälper primern mot, och funkar dels som ett lim för ögonskuggor men håller också ögonlocket matt under dagen.

Detta händer även utan ögonskuggor, bara att det inte syns lika tydligt då det bara är foundationen som är hudfärgad som lägger sig i vecket. Som ni ser på bilden ovan.

Och det är all denna olja som får eyelinern att kladda av sig, för även om en eyeliner är vattenfast så är den inte oljefast. Olja löser upp vattenfasta produkter och får dom att färga av sig eller till och med kladdas ut helt.

1. Applicera ögonskuggsprimer på hela ögonlocket.
Jag använder Pixi Eye Bright Primer

2. Om du inte ska ha ögonskugga så lägg på ett transparent puder istället, då fixerar du  primern så att den inte längre är krämig/fuktig.

3. Måla din eyeliner som vanligt, och då kommer den hållas på plats hela dagen utan att kladdas ut eller fläcka av sig på ögonlocken!

Det här tipset gäller även om du har en mascara som lätt kladdar av sig på ögonlocken!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...