Beauty hack – Skarp eyelinervinge

♥ Nederkanten på eyelinervingen är viktigast
Hur bred, lång, rak o.s.v. man vill ha eyelinervingen beror på både smak och ögonform. Men det är linjen som går från yttre ögonvrån och utåt som är viktigast att den är rak och passar ditt öga, för annars kommer det inte se snyggt ut när man tittar rakt fram, t.ex. om den är hackigt målad eller lägger sig i globlinje-vecket när du tittar framåt.

Det är också placeringen på den här linjen, eller snarare lutningen på den, som gör störst skillnad om den är olika på både ögonen. Om eyelinern blir bredare på ena sidan än den andra eller liknande så är det lättare att rätta till, än om t.ex. ena vingen går mer uppåt än den andra som är rakare. Då kommer assymmetrin synas mer.

Men det finns ett enkelt knep för lösa detta, och det är tejp!

♥ Tejp
Jag har sett massor av tips på hur man kan använda andra hjälpmedel för att få en skarp vinge, så som bankkort, en sked o.s.v. Men jag föredrar tejp mest för då har man lite mer kontroll samt kan använda båda händerna när man sminkar.

Egentligen brukar jag gilla papperstejp mest, typ maskeringstejp/frystejp eller vad det kallas, för det sätter sig inte lika hårt som vanlig plasttejp. Men nu hade jag inget sånt nära till hands och då funkar vanligt tejp bra också!

♥ Lika på båda sidorna
Anledningen till att tejp blir bra, förutom att linjen blir skarp och jämn, är för att man kan klistra fast den på huden och se till så att båda sidorna sitter exakt lika innan man börjar måla. Hamnar den ena lite snett så är det bara klistra om den.

Har man svårt för att se med blotta ögat om tejpen sitter lika, så har man kanske bättre känsel i alla fall. Jag brukar trycka lite lätt med nageln på både sidorna där tejpkanten sitter, då känner man tydligare om dom sitter lika på båda sidorna. Eller är det bara knäppa jag som har bra ”jämn-känsel” när man trycker på huden?

♥ Anpassad efter ögonformen
Dessutom kan man dubbelkolla innan man börjar måla att linjen passar bra till ögonformen. Jag brukar utgå från undre fransradens riktning, och fortsätta i den lutningen. Då får man en vinge som lyfter ögat fint. Sen brukar jag även titta rakt fram i spegeln, och dubbelkolla att vingen inte hamnar på något hudveck eller liknande utan är rakt och fint även när man tittar framåt.

Måla eyeliner
Sen är det bara att måla i din eyeliner! Jag har använt Paese Penliner som funkar ungefär som en tuschpenna, väldigt enkel att måla med.

Jag brukar måla ganska smalt in mot ögonvrån och på insidan av ögat, ungefär till mitten, innan jag börjar göra bredare ut mot vingen, men det är lite smaksak.

Har man kladdat mycket färg på tejpen så kan det vara svårt att se helheten, men så länge man fått dit det svarta längs tejpkanten så kan man dra bort den och fortsätta måla på resten av eyelinern. Och tycker man att eyelinervingen blivit för smal eller vill ha den längre ner, så kan man enkelt ta en ny tejpbit och göra en ny linje!

Och så här såg det ut när det var klart sen!

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Paese Penliner

239.00kr

Du kanske även är intresserad av...