Smart duo-concealer!

gloMinerals Under Eye Concealer är en otroligt bra duo-concealer – det bästa i sminkväskan när man snabbt vill sminka bort trötthet! Det är alltså en concealer som innehåller två nyanser, en ljusare nyans och en mörkare, fast i samma färgskala.

Perfekt när man är stressad och trött, med stessblemmor och mörkhet/påsar under ögonen.

Användning:

img_5313_111-1068x1027

Concealern finns i fler nyanser och jag använder nyansen Golden i detta inlägg.

Under ögonen – Den både täcker och ljusar upp och är tillräckligt tunn i formulan att den lägger sig naturligt och fint.

På blemmor, pigmentfläckar och ojämnheter – I resten av ansiktet så blandar jag den ljusa och den mörka concealern för att få en nyans som liknar hudtonen, sedan täcker jag finnar och sådana ojämnheter med den.

img_5240_11_111-1068x942

Vilken skillnad va?! Finnarna är borta och mörkheten under ögonen ser nästan retuscherat ut, fast det kan jag lova er att det inte är!

Naturligt resultat
Jag brukar oftast rekommendera att inte ha en heltäckande foundation om man inte behöver mycket täckning i hela ansiktet. Som ni ser på efterbilden ovan, där har jag bara concealer under ögonen, på finnar och litegrann kring näsan, resten är helt osminkat, vilket gör att helheten blir mycket mer naturlig än om man har en heltäckande foundation som täcker precis allt i hela ansiktet.

Då kan man istället ha ett tunt lager mineralfoundation eller en semitäckande foundation och få en naturlig hy som samtidigt är flawless!

img_5227_111_111-1068x770

Här ser ni skillnaden på finnarna lite bättre, jag har fortfarande ingen foundation, bara concealer precis på prickarna.

img_5267_111-1068x1021

Applicering
1. Det viktigaste är att man inte stoppar några fingrar i burken p.g.a. hygienskäl. Jag brukar applicera med Concealer & Angle Eco Brush från Eco Minerals, den är platt och riktigt bra till att täcka finnar/fläckar men framför allt under ögonen (visar detta längre ner i inlägget).

2. Blanda nyanserna till en bra färg för din hudton, dutta på concealerkrämen på prickarna du vill täcka över.

3. Sprid ut concealern så att den tonas in i hudtonen.

Före eller efter foundation?
Jag brukar applicera concealern efter foundation om jag har en flytande foundation. Dels för att se hur mycket som bara foundationen täcker (annars är det lätt hänt att man använder onödigt mycket concealer och glömmer att foundationen också faktiskt täcker en del), men också för att man ibland kan pensla bort concealern under foundationappliceringen så att man i alla fall känner att man behöver mer. Och är concealern din egen hudton så funkar det ju strålande även efter foundation!

Om man använder mineralfoundation som är en torr produkt så bör man applicera concealern före foundation, sedan kan man ”dutta” på foundationen på områden med mycket concealer för att inte dra bort concealern, utan istället fixera den.

Puder efteråt?
På områden med linjer, t.ex. under ögonen eller runt näsan, där rekommenderar jag att pudra efteråt för att fixera, annars kan krämiga concealers lätt lägga sig i veck men en bra concealer gör inte det så länge man pudrar. Jag brukar fixera med puder i hela ansiktet för att verkligen vara säker på att det sitter, eftersom jag dessutom blir oljig i huden efter ett tag, men den håller bra ändå även om man inte pudrar, så det är en smaksak.

img_5236_11_111-1068x483

Här ser ni före- och efter lite närmare!

Under ögonen
Under ögonen så brukar jag alltid applicera med Concealer & Angle Eco Brush från Eco Minerals, då den är smal om man vinklar den åt sidan eller använder toppen, och är bred om man använder den platta sidan, vilket är väldigt smidigt:

glominerals-under-eye-concealer-1068x749

  1. Applicera med den smala sidan av penseln, och lägg mest concealer där det är lite ”insjunket” under ögat, det är där man måste ljusa upp för att fylla ut skuggan.
  2. Sprid ut med den platta sidan av penseln, så att du ljusar upp under hela ögat. Tona gärna ut concealern lite neråt så att det smälter ihop med hudtonen ordentligt, så man inte ser superljus ut under ögonen jämfört med resten av ansiktet.
  3. Avsluta med tunt, transparent puder för att fixera.

Sen är det klart!

img_5330_111-1068x1040

Så här såg min hy ut efter resten av bassminket också, visst kan man inte tro att jag har så mycket synlig stress under sminket?

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

000Helena-Rönnblad-logo-hej

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...