Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Få ögonskuggan att hålla

Less på att din fina ögonsminkning ligger som två streck på ögonlocket innan dagen är slut? Har du testat ögonskuggsprimer?

Pixi Eye Bright Primer är en ögonskuggsprimer som både är bra för miljön, ögonen och självklart även när man sminkar sig!

♥ Ögonskuggsprimern kommer i en smart penna med en applikator som gör det enkelt att breda ut krämen på ögonlocket. Skruva i botten av pennan så kommer en lagom mängd primer ut direkt på applikatorn.

♥ Konsistensen är krämig och mjuk, utan att vara kladdig. Enkel att sprida ut på ögonlocket och få jämn och fin. Applicera direkt med pennan, och sprid sedan ut krämen jämnt med fingertoppen.

♥ Innehåller bland annat kamomill som har lugnande, återfuktande, helande och antiinflammatoriska egenskaper.

♥ Har en neutral ljusbeige nyans som får färgen på din ögonskugga att bli lika fin som i förpackningen.

Varför använder man ögonskuggsprimer?
För att få ögonskuggan att fästa bättre och bli mer färgstark, och framför allt mer hållbar. Med en ögonskuggsprimer under sminkningen så håller din ögonmakeup från morgon till kväll! Det är nämligen så att även ögonlocken blir oljiga under dagen (ofta även på personer med torr hy) och med påfrestningen när man blinkar också så kommer till slut hela din sminkning att ligga som två streck på ögonlocket innan dagen är slut – om du inte använder en ögonskuggsprimer.

Här ser ni skillnaden på en lila ögonskugga utan och med ögonskuggsprimern från Pixi. Skuggan fäster mycket bättre med en primer under!

Hur använder man ögonskuggsprimer?
1. Applicera grundsminket som vanlig, även på ögonlocken.
2. Applicera ett tunt lager med ögonskuggsprimern på hela ögonlocket och dutta med fingertoppen så att primern blir jämn och fin.
3. Applicera ögonskuggan på ögonlocket. Dutta fast den med sminkborsten (inte med svepande rörelser)  och tryck fast ordentligt med ögonskugga så att primern blir torr och fixeras. Efter det kan du använda svepande rörelser med borsten för att tona ut färgerna.

Vad är skillnaden på ögonskuggsprimer och ansiktsprimer?
Det är två helt olika produkter och man kan inte använda ögonskuggsprimer i ansiktet eller tvärtom. Båda heter primer för att båda är en grund man lägger innan det ”synliga sminket” för att få ett bättre resultat, men det är inte samma innehåll.

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...