Före&efter vardagssminkning

Här kommer resultatet på en sminkkonsultation jag gjort med en bloggläsare/Instagramföljare från Luleå! Alltid så hedrande med långväga kunder ♥

Hon ville se en vardagssminkning som lyfter och piggar upp trötta ögon samt en naturlig bas som täcker rödhet utan att se för sminkat ut.

Fin va!

Bas
Vi började med en utjämnande och återfuktande ansiktsprimer då hon har torr hy med lite linjer, och sedan en semitäckande gel-foundation som sjunker in i huden och blir väldigt naturlig och fin. Under ögonen och på småprickar har vi en tunn concealer, och på näsan har vi även ett gult puder som neutraliserar rödhet (perfekt även när hon vill vara osminkad men bara ta bort det mesta av rödheten).

Med contouring och rouge på det så framhävdes hennes ansiktsdrag otroligt vackert! Contouringen la vi i ansiktets djupa delar (hårfäste, tinningar, under kindben, under käkben) och på sidorna av näsan och hakan. Highlighter la vi under brynen, i mitten av ansiktet (mitten av panna, näsrygg, amorbåge och haka), samt på kindbenen.

Ögonbryn
Vi fyllde i brynen med en väldigt mild nyans, och sminkade inte jättemycket i innerkanterna utan gjorde en jämn bas på undersidan av brynen och framför allt fyllde i en hel del i högsta punkten. Det gav verkligen ett lyft och gjorde hela brynet mer välformat. Avslutade med en bryngelé då hon hade väldigt långa strån som gärna ville leva sitt eget liv och borstade dom ganska mycket uppåt mot högsta punkten också. Lite ”comb over-frisyr” fast på brynen!

Ögon
För en sminkning som lyfter blicken så brukar jag ljusa upp på undersidan och lägga all fokus på ovansidan av ögonen. Vi la en guldbrun ögonskugga på hela ögonlocken och över globlinjen (för att det ska synas tydligt och lyfta ögat även när hon tittar rakt fram), och sedan ljust i ögonvrån och i mitten av ögonlocket för att pigga upp lite extra. Avslutade med lashliner (fransmarkering) och mascara.

Läppar
En naturlig läppfärg som sitter bra och inte behöver bättras på ofta, perfekta vardagsnyansen!

PRODUKTLISTA:

Ansikte:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Smoothing)
Foundation – Pixi H2O Skintint (2 Nude)
Concealer – gloMinerals Under Eye Concealer (Beige)
Puder som fixerar – Paese Rice Powder
Puder som neutraliserar rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
Contouring & highlighter med lyster – Paese Contouring Palette
Rouge – gloMinerals blush (Papaya)
Makeup Fixing mist – Pixi makeup fixing mist

Ögonbryn (både penna och gel) – Pixi Duo Brow (Natural Brown)
Läppar – Paese Silky Matt Liquid Lipstick (700)

Ögon:
Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow Trio (Golden Brown)
Ljus kajal längs vattenlinjen – gloMinerals Eye Pencil (Peach)
Svart eyeliner – Paese Kashmir Eyeshadow (602)
Svart mascara – Magnetic Lash Mascara

Jättefin verkligen!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...