Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Solkysst bas & eyeliner

Här höll jag i en sminkkonsultation med en sminkintresserad tjej som vill ha en bas som täcker blemmor och är nedmattande för oljig hy, men samtidigt naturlig och får hennes hy att se solbrun ut. Samt en ögonmakeup med skarp eyeliner med vinge och naturliga matta läppar till det.

Här ser ni resultatet:

Så fin! En fin sminkning som funkar både till vardags och till fest.

Täcka finnar och rödhet + nedmattande
Vi började med en nedmattande grund med ansiktsprimer och oljefri foundation i hela ansiktet. Sedan täckte vi blemmor och rödhet med concealer och ett mineralpuder som neutraliserar bort rödhet otroligt effektivt.

Färg, form och lyster i huden
Efter det mörkade vi ner huden mer med solpuder, contouring samt gav huden mer lyster och färg med highlighter och rouge. Man kan annars se ganska platt ut i ansiktet med en heltäckande, matt bas.

Extra bra hållbarhet
Avslutade med Makeup fixing mist och efter det ett nedmattande puder. Nedmattande puder brukar jag alltid applicera efter fixing mist, eftersom bambupudret jag använder är så absorberande att jag inte vill att det ska suga upp all fixing mist. Pudret ska ligga som en torr yta ytterst på huden och absorbera oljan när den kommer ut.

Snygga ögonbryn och sminkning som förstorar ögonen
Hon hade redan en fin ögonbrynsform som vi framhävde extra med penna och bryngelé. Gjorde en mjuk, brun sotning med mörkare i kanterna och lite cat eye-form för att förstora ögonen. Avslutade med eyeliner med vinge för ett extra lyft.

Läppar
Till sist kompletterade vi sminkningen med ett matt läppstift som är lite mörkare än hennes egen läppfärg. Naturligt men ger samtidigt läpparna en jämn färg och framhäver formen med en skarp kontur. Dessutom är det praktiskt till vardags också då hållbarheten är grymt bra även när man äter och dricker!

Produktlista med produkterna som jag har använt:

Ansikte:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
Foundation – Pixi H2O Skintint (3 warm)
Concealer – gloMinerals Under Eye Concealer (Golden)
Puder som neutraliserar rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
Contouring & highlighter med lyster – Pixi Book of beauty Contour Creator Palette
Rouge – gloMinerals blush (Papaya)
Makeup Fixing mist – Pixi makeup fixing mist
Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

Ögonbryn – Pixi Duo Brow (Natural Brown)
Läppar – gloMinerals Suede Matte Crayon (Monogram)

Ögon:
Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
Ögonskuggor – gloMinerals Smokey Eye kit (har tyvärr utgått, rekommenderar istället glo Skin Beauty Shadow Quad i nyansen Bon Voyage)
Svart eyeliner – Paese Liquid Eyeliner
Svart mascara – Magnetic Lash Mascara

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...