Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Hopfällbar brynkniv

Dom här ögonbrynsknivarna är ihopfällbara vilket gör att dom håller längre utan att bli slöa, dessutom känns det lite fräschare tycker jag.

Och redan från början är dom vassare och mer effektiva än många brynknivar vilket jag gillar. Det var nästan chockartat att gå från min gamla slöa som legat och blivit nött bland allt smink – till den här effektiva! Vilken skillnad!


Vad är en brynkniv?
En brynkniv är inte lika vass som ett rakblad och mer anpassad för att ta bort små hårstrån och “fjun”. Dessutom är formen anpassad för att få bra precision kring ögonbrynen.

Varför använder man en brynkniv?
Vissa använder brynkniv istället för pincett, för att snabb rensa lite runt omkring. Men de flesta använder det som ett komplement – först plockar man brynen och sen tar man bort alla små fjunstrån runt formen så att det blir helt rent. Alla småstrån är ju väldigt tidskrävande att plocka bort med pincett och nästan helt omöjligt att få bort exakt alla.

Det är dessutom en perfekt quick fix när man inte har haft tid att plocka brynen och snabbt behöver få bort alla som håller på att växa ut.

Jag håller kniven i samma lutning som brynet, drar med små försiktiga drag neråt och stannar precis där brynet börjar.

Det är väldigt enkelt! Den är inte så vass att man riskerar att plötsligt raka bort halva ögonbrynet eller nått sånt tokigt.

Kan man använda en brynkniv till resten av ansiktet?
Ja det går, men jag rekommenderar att tråda ansiktet istället (helst på en behandling men jag själv använder en epistick) så får man bort stråna från roten istället. Annars blir stråna lite stubbiga när dom växer ut, och även om det inte syns så tycker många att det känns strävt. Om man tar bort stråna från roten istället så växer det nya strået ut med en mjuk och smal topp.

Jag ska dock erkänna att jag själv brukar använda den i ansiktet ibland ändå hehe.

Så fina tycker jag!

 

Hoppas du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Köp direkt:

Ögonbrynskniv

49.00kr99.00kr

Du kanske även är intresserad av...