Läppenna som ögonskugga

Jag tog min favorit-läppenna och målade läpparna, och blev sedan extremt sugen på att ha den kring ögonen också. Jag trodde att det skulle vara svårt att få jämnt, men hör och häpna det här var huur enkelt som helst! Det beror självklart på vilken penna man använder, men med denna var det verkligen busenkelt! Så kul!

Läppennan jag har använt är Benecos Natural Lip Liner i nyansen Brown, så snygg!

 

Jag har aldrig riktigt förstått varför den heter just Brown, den som bestämde det var inte så påhittig direkt haha. Den är nämligen inte brun, utan mer nedtonad rosa. Dessutom har den en jättefin lyster!

Jag grundade med ögonskuggsprimer för att få en hållbar sminkning, för även fast pennan fäster bra så vill jag ändå att mina ögonlock inte ska bli oljiga under dagen. Sen duttade jag på mineralfoundation över det (men vilket puder som helst fungerar) för eftersom pennan inte fixerar primern lika effektivt som ett lager torr ögonskugga så behövs ett puder för att primern ska sluta vara krämig.

Sen var det hur enkelt som helst att applicera pennan på ögonlocket.

Pennan jag har använt är som sagt Benecos Natural Lip Liner i nyansen Brown.

  1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
  2. Mineralfoundation på hela ögonlocket, gloMinerals Pressed Base (Golden Medium)
  3. Måla pennan i nederkanten av ögonlocket så nära franskanten du kan komma
  4. Fyll på med pennan på hela ögonlocket
  5. Titta rakt fram i spegeln, var lätt på handen och dra med pennan precis över globlinjen så att det blir som en fin skuggning. Eftersom underlaget är torrt och jag var lätt på handen så blev det mjukt direkt, men man kan också ta en liten borste och dra lätt fram och tillbaka för att jämna ut om det behövs. På denna bild har jag inte gjort det dock utan enbart varit lätt på handen.
  6. När du sedan blundar så kommer det vara ett område på ögat som inte har någon färg, på huden som är inuti globlinje-vecket när du tittar, fyll i det också.
  7. Måla med pennan på undersidan av ögat också
  8. Vit ögonskugga i ögonvrån, Paese Kashmir (601)
    Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara

Klart!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...