Lashliner – Så gör du

Lashliner, eller fransmarkering som det också kallas, är ett enkelt sminktips som alltid uppskattas.

Lashliner kan användas jämt:
♥ När man är ”osminkad” och vill se piggare ut
♥ Till mascara för att få fransarna att se fylligare ut
♥ Istället för eyeliner – perfekt för personer med hängiga ögon och hooded eyes, samt personer med korta fransar. Har du en bred eyeliner så ser fransarna kortare ut.
♥ Med eyeliner för att få eyelinern mer intensiv (annars kan det lätt bli mellanrum mellan fransarna och eyelinern, där huden lyser igenom)

Det är superbra helt enkelt!

Men det finns en återkommande fråga angående lashliner som jag ofta får, bland annat i denna kommentar:

”Bland annat du, har tipsat om att ögat får en annan fin inramning (?) om man applicerar kajal/liknande i övre fransarna (alltså i ‘övre fransarnas vattenlinje’) vad man nu kallar det haha. Blir stor skillnad men på mig hamnar färgen sedan på nedre vattenlinje & hela ögat blir svart…”

Här är mitt svar:

1. Produkten
Jag använder en svart ögonskugga i detta inlägg, men främst föredrar jag kräm-eyeliner eller cake-eyeliner. Det går även med vissa pennor som är smala i udden.

2. Appliceringen – fransraden och vattenlinjen är olika saker
Men den allra största orsaken till varför fransmarkeringen kladdar är oftast inte produkten du använder, utan den största boven i dramat är ett missförstånd kring var fransmarkeringen ska appliceras – det heter fransmarkering och lashliner för att det appliceras i fransarnas hårbotten, precis där stråna sitter fast, och inte längs övre vattenlinjen som jag har förstått att många gör.

På nedre vattenlinjen kan man sminka och få det att hålla hela dagen (dock inte med bara ögonskugga), dels för att vattenlinjen där inte rör sig så mycket som ögonlocket, samt för att det inte kommer synas så mycket om den färgar av sig på övre vattenlinjen. För även om en produkt hålls på plats länge, så kan den ändå lätt färga av sig, inte minst så nära ögat där det både är fuktigt och rör sig.

Det kan så klart skilja lite på ögonformer, men de flestas ögon får ett exakt lika fint resultat av fransmarkering enbart i fransarnas hårbotten, som om man målar hela vägen ner på övre vattenlinjen. Det ser likadant ut när man tittar rakt fram, skillnaden är att det ena sättet kladdar, men inte det andra!

När man tittar upp så ser man skillnaden tydligt, ser ni skillnaden mellan den som kladdar och den som inte kladdar?

Jag har tatuerat en lashliner så jag är inte helt utan på före-bilden, men jag målade i lite extra sen för att visa er tydligare.

Här ser ni pilar som visar vad jag menar, på lashlinern som inte kladdar av sig på undre fransraden så är övre vattenlinjen helt osminkad, det är alltså så jag rekommenderar att man gör. På den högra bilden så är hela vattenlinjen sminkad också, men det började kladda på undersidan av ögat direkt.

Och som sagt så kan man applicera med olika produkter, men så här brukar jag göra:
1. Använd en snedställd pensel, t.ex. Nanshy Angled Detailer
2. Doppa penseln i kolsvart ögonskugga, ingen med mesig pigmentering. Jag använder Paese Kashmir eyeshadow (602)
3. Se till att inte ha överflödig skugga på borsten, dutta lite med penseln på handen innan, så att ev. överflödig skugga inte faller av och hamnar på kinderna när du sminkar dig.
4. Lyft lite på ögonlocket med fingret, och dutta fast skuggan mellan fransarna, precis i fransarnas hårbotten.

Sen är det klart!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...