Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Pixi Pat Away Concealing Base

I detta inlägg får ni all info om Pixi Pat Away Concealing Base som direkt blev en favorit av både våra kunder och makeupartister när Pixi släppte denna nyhet hösten 2017! Allt kring användning, före- och efterbilder och hjälp att hitta rätt nyans.

Pixi hade ett pressevent i  Stockholm innan denna concealer kom till Sverige så jag var en av de första som fick pressprov på den. Jag testade den på handen redan på tåget på väg hem och redan då blev jag imponerad över formulan och hur fin den blev på huden!

Vad är Pixi Pat Away Concealing Base?
En krämig, flytande concealer i 6 olika nyanser. Formulan är otroligt dryg, ett tunt lager ger en hög täckning – vilket gör denna till en exemplarisk concealer på den tunna huden under ögonen. Resultatet blir en naturlig och slät hy med hög täckning. Innehåller skyddande antioxidanter. Lång hållbarhet och sitter från morgon till kväll.

Det är svårt att hitta en concealer som ger så bra täckning, slätar ut huden (tycker porerna ser mindre ut där jag lagt denna också!) och samtidigt ger ett naturligt resultat som håller länge och är enkel att applicera. Alla dom egenskaperna har denna concealer, fullpott med andra ord!

Förpackning
Applikatorn är bred med mjuka fibrer som ger en snabb och jämn täckning både av mörka ringar under ögonen samt på större områden så som akneärr, blemmor och pigmenteringar.

Applicera, dutta ut med fingertoppen, sen är det klart!

Vilken nyans ska man välja?
En flytande concealer är ett bra och effektivt sätt att ljusa upp under ögonen, då rekommenderar jag att välja en nyans som är lite ljusare än din egen hudton. Men vill du jobba mer med de täckande egenskaperna så som sminka över finnar, rödhet och akneärr så är det bättre att välja en nyans som matchar sin egen hudton.

Applicering
Principen är enkel – bara att applicera och dutta ut med fingertoppen! Jag rekommenderar alltid att fixera alla krämiga concealers med puder för ett så hållbart resultat som möjligt.

På blemmor: Lägg en dutt concealer på finnen, sprid ut med fingret för att få concealern att smälta in med huden. Lägg lite mer concealer precis i mitten av finnen för extra täckning och låt torka. Fixera med puder.

Ljusa upp under ögonen: Applicera med applikatorn och dutta ut med fingertoppen. Snabbt och enkelt! Har man mycket djup under ögonen så lägger jag concealer bara (eller tjockare lager) precis där huden går inåt, för att ljusa upp djupet. För dig som bara vill ljusa upp för att se piggare ut kan du istället lägga på ett större område under ögat och gå ner lite som en trekant ner mot näsvingen:

Större, släta områden så som rödhet, pigmenteringar, akneärr: Den breda applikatorn och den otroligt dryga formulan gör det superenkelt att använda concealern även på stora områden vilket jag tycker är guld värt. Applicera med applikatorn och sprid ut med fingertoppen, så enkelt!

Applicera före eller efter foundation?
Det är en smaksak om man gillar att applicera concealer före eller efter foundation, och beror också lite på vad man har för typ av foundation.

Jag rekommenderar att applicera concealern före foundation om du:

  • Använder mineralfoundation eller annan foundation med matt textur.
  • Använder en foundation som lätt smälter in i huden eller som kan duttas på över områdena med concealern (för om du masserar in/jobbar in foundationen med svepande rörelser så kan concealern under smetas ut)

Jag rekommenderar att applicera concealer efter foundation om du:

  • Önskar ett uppljusat resultat under ögonen, annars så mörkar du ner det igen om du lägger din perfekt hud-matchande foundation över den ljusa concealern.
  • Lättare vill kunna se exakt hur mycket concealer du behöver och inte råka ta för mycket. När man applicerar concealern före så kan man lätt stirra sig blind på att någonting skiner igenom och tänker inte på att det dessutom kommer en täckande foundation över sen. Ett överanvändande av concealer ger ett mindre naturligt resultat och dessutom slösar man produkt så det är även en ekonomisk fråga.
  • Har en foundation som måste jobbas in mycket i huden. Då kan man lätt råka smeta ut/dra bort concealern man lagt före under tiden man jobbar in sin foundation. Då är den bättre att jobba in sig foundation först och sedan dutta på concealern efteråt.

Resultat
På bilden ovan ser ni min hy efter bara concealern, men då har jag applicera på ganska stort område på käk-delen där jag har mycket småfinnar och akneärr och sedan på både finnar och under ögonen. Så jag behövde knappt ha foundation efteråt!

Som ni ser så blir resultatet väldigt naturligt. Concealern smälter in i huden och blir jämn och fin – och samtidigt riktigt bra täckning.

Här ser ni närbild under ögonen, jag har inte så mycket mörkhet under ögat men vill visa er före- och efter ändå för att visa hur naturligt concealern lägger sig även på den tunna huden under ögonen.

Och vill man ljusa upp ännu mer under ögonen och få ett heltäckande resultat så funkar det också utmärkt! Välj en ljusare nyans än din egen hudton och lägg på lite tjockare lager (det räcker fortfarande med ett tunt lager för mycket täckning, med tjockt menar jag ”mindre tunt” egentligen). Med foundation och resten av bassminket på plats sen så blir det jättefint.

Jag har nyansen Cream på bilderna i detta inlägg.

Sammanfattning – En otroligt lättapplicerad, flytande concealer som ger en hög täckningsgrad och ett naturligt resultat som funkar på alla områden i ansiktet.

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...