Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Paese Penliner med duo-udd

Jag gör ofta eyeliner med krämeyeliner eller svart skugga med fuktad pensel eftersom jag tycker det går snabbt och enkelt, men det blir ju aldrig sådär knivskarpt som en flytande eyeliner!

Det tänkte jag visa er idag och berätta mer om Paese Penliner!

BAS:

Ansiktsprimer – glo Skin Beauty Tinted Primer (Medium)
Concealer – glo Skin Beauty Under Eye Concealer (Golden)
Puder som neutraliserar rödhet – glo Skin Beauty Redness relief powder
Puder – Paese Bamboo Silk Powder
Contouring – Paese Contouring Palette (2)
Rouge – Paese Powder Blush (57)
Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist
Fräknar – Benecos Eyebrow Designer  (Gentle brown)

Brynpenna – Benecos Eyebrow Designer  (Brown)
Bryngel (+ vårdande) – Refectocil Styling Gel

Läppstift – Paese Argan Oil Lipstick (33)

Vilken flytande eyeliner är bäst?

Vad man gillar att använda för eyeliner är 100% smaksak, men många tycker att en filtpenna (alltså som en tuschpenna) är den enklaste av alla flytande varianter.

En filtpenna kan vara lättare p.g.a. att det kommer lite mindre eyeliner per drag jämfört med om man har en pensel som är hel dränkt i eyeliner – då krävs mer precision. Men med en filtpenna så kan man bygga upp eyelinern med lite åt gången.

Det jag tycker är nästan viktigast med en flytande eyeliner och som dessutom inte är helt lätt att hitta, det är en eyeliner med lång hållbarhet! Många är vattenfasta men färgar ändå av sig på ögonlocket när huden blir lite oljig under dagen. Men Paese Penliner som jag ska visa er idag håller jättebra, vattenfast och gnuggsäker!

Vad är Paese Penliner?

En filtpenna är en lång udd som är dränkt i eyeliner. Vissa tror att skaftet är fyllt med flytande vätska men så är det alltså inte.

När vi lagerhåller dessa så förvarar vi dom liggandes för längre hållbarhet. Man bör aldrig förvara pennan med udden ståendes uppåt för då kan spetsen bli torr eftersom vätskan rinner neråt. Men min öppnade penna hemma förvarar jag ståendes med udden neråt mellan användningarna.

Eyelinern innehåller glycerin som återfuktar huden, samt D-Panthenol som lugnar och återfuktar huden, verkar antiinflammatoriskt då den hämmar tillväxten av bakterier. Kan också hjälpa mot klåda. Samt aloe vera, solrosolja och E-vitamin.

Paese Penliner har duo-udd vilket tog flera år för mig att komma på vad det betyder haha. Det är alltså så att när pennan börjar ta slut eller om den har blivit lite sliten så kan man försiktigt ta tag i udden, dra ut den ur pennan och vända den! Då får man en helt ny och fin udd igen! Som två pennor i en!

Här är den alltså, den dränkta udden.

Det ser ut som att man får lite eyeliner för pengarna men den räcker i väldigt många användningar!

Sen beror det ju på hur mycket eyeliner man vill ha, den här är främst riktad till personer som gör en linje längs fransraden och ev en liten eyelinervinge. Personer som dagligen gör en bred eyeliner med stor vinge föredrar en annan eyelinertyp där man får mycket kräm på en gång.

Paese Penliner är matt i tonen och här har jag även gjort en eyelinervinge för att visa er hur det blir!

ÖGON:

Denna eyeliner heter som sagt Paese Penliner.

  1. Måla eyelinern längs fransraden så nära dina egna fransar som möjligt. Jag gör tunnare i innerkant och gradvis lite bredare från mitten och utåt
  2. Måla eyelinervinge. Detta steg kan bli ett eget inlägg i sig, men mina enklaste tips är 1. måla i ungefär samma lutning som undre fransraden och 2. bind ihop med övriga eyelinern med en väldigt mjuk linje.
  3. Svart mascara på överfransarna, Magnetic lash mascara

Klart!

Min vattenlinje är tatuerad ljus. Så för exakt samma ögon så kan man komplettera med glo Skin Beauty Eye Pencil (Peach) också.

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...