Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Pixi Beauty Balm – Swatch + Före & Efter

Vår bästsäljare Pixi H2O Skintint är en otroligt omtyckt gelfoundation av både kunder och våra makeupartister som jobbar på Creative Makeup, men ibland önskar man en foundation med lite mer täckning så vi blev superglada när Pixi lanserade sin nya heltäckande foundation Pixi Beauty Balm!

Formula
Pixi Beauty Balm är en flytande foundation med medium till full täckning (beroende på hur mycket man applicerar) och den är framtagen för att hålla huden återfuktad hela dagen.

Foundationen innehåller ceramider (skyddar & bevarar fukten i huden) hyaluronsyra (binder fukt) rosmarin (antioxiderande & lugnande) och kamomillextrakt (lugnar) som tillsammans vårdar och håller din hy återfuktad hela dagen.

Hudtyper
Framför allt är den framtagen för normal och torr hudtyp, men jag som har oljig hy själv kan intyga att den fungerar på oljig hy och då kompletterar jag med primer och puder för oljig hy så håller det hela dagen!

Applicering
Det funkar att applicera med fingrarna men jag föredrar pensel faktiskt. Jag kör oftast med borsten Nanshy Conceal & Perfector till denna foundation på mig själv men alla foundationborstar funkar bra.

Formulan är väldigt lättapplicerad, den är tunn och man behöver inte jobba in den särskilt mycket i huden.

Jag fixerar med puder efteråt (eftersom jag är oljig och behöver en matt bas) men jag tror inte alla hudtyper behöver det, det känns som att den sjunker in och håller bra ändå. Man får testa sig fram!

Resultat
Trots den höga täckningsgraden så ser huden ändå väldigt naturlig ut, med en fin lyster och en jämn och fin struktur! Hållbarheten är också jättebra!

Här ser ni före och efter med bara denna foundation. Visst blir det fint? Hudtonen blir väldigt jämn och ändå ser det naturligt och lysterfullt ut.

Jag är verkligen imponerad av denna!

Färger
Dessa foundations finns i 6st färger, från ljust till mörkt. På bilderna i detta inlägg så använder jag nyansen Nude. Här ser ni swatch-bild:

Steg för steg
Här kommer dessutom en steg-för-steg på hur jag gör hela min bas med denna foundation. Det är min personliga rutin för min oljiga hy, ni kan komplettera med produkter som passar just din hud och dina önskemål.

1. Massera in nedmattande ansiktsprimer i hela ansiktet, Paese Makeup Base (Matte)

2. Applicera ett tunt lager foundation i hela ansiktet med borsten Nanshy Conceal & Perfector. Jag duttar därefter på lite extra foundation där jag vill ha mer täckning, i mitt fall är det på finnar och lite här och där.

3. Sen mattar jag ner hela basen med Paese Bamboo Silk Powder.

4. Jag har ingen concealer i detta inlägg, men rödheten kring näsan neutraliserar jag med glo Redness Relief Powder. Jag skruvar locket i botten och använder en separat mindre borste och inte den som medföljer.

5. Contouring, rouge och highlighter. Jag har ingen concealer under ögonen heller, men ljusar upp med en matt highlighter.

Jag har använt:
Contouring (mörk + ljus) – Paese Contouring Palette (2)
Rouge – Paese blush (35)
Highlighter med lyster –Pixi Glow-Y-Powder (London Lustre)
Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

6. Sista steget i basen är ögonbryn där jag använt pennan glo Micro Brow Pencil (Light brown)

Här är resultatet med hela basen!

Fräscht! Och skönt att skippa concealer helt tycker jag.

 

Hoppas du gillar inlägget och att tipsen var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...