Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Räddningen för oljig hy

I det här inlägget har jag sminkat halva ansiktet med smink som är anpassat for torr hy (alltså inte dåligt smink, men inte heller nedmattande) och på den andra halvan har jag använt nedmattande smink för oljig hy.

Och efter bara några timmar så var skillnaden på ansiktshalvorna brutal!

Produkterna för oljig hy som jag har använt är främst:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base Matte
Foundation – Pixi H2O Skintint (Cream)
Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

Denna foundation passar även torr hy, men eftersom det är en gel som sjunker in bra i huden så passar den även toppenbra för oljig hy då den inte gör huden blank alls.

På den andra ansiktshalvan har jag använt gloMinerals LUXE-serie, så de produkterna är väldigt bra men anpassade för normal/torr/mogen hy.

Redan efter 30 minuter kunde man se skillnad, halvan med nedmattande smink ser jag fortfarande nysminkad ut på, medans den andra halvan redan börjar bli lite oljig.

EFTER FYRA TIMMAR:

Och efter fyra timmar såg halvorna ut så här!

Lite skillnad va?

EFTER SJU TIMMAR:

Efter sju timmar är sidan med nedmattande smink pyttelite oljig också, men den sidan är ingenting jämfört med sidan med vanligt smink!

På sidan med vanligt smink, som här var superoljig, ser ni också att eyelinern kladdat av sig mer på ögonlocket. Det är p.g.a. oljan, en vattenfast eyeliner är inte oljefast!

Jag började med att rengöra hela ansiktet och smorde in med samma dagkräm på båda sidorna, så det är enbart tack vare det nedmattande sminket som den sidan har hållit sig matt så här länge.

Verkligen skillnad!

Med nedmattande smink så vill jag ändå pudra mig 1-2 gånger om dagen, men då är jag så oljig som jag utan nedmattande smink är redan efter bara 30 minuter, så det är extrem skillnad.

Så oljig som jag är på sidan med vanligt smink så oljig blir jag även när jag är osminkad, och då blir ögonlocken så oljiga att det rinner in i ögonen och börjar svida som attan, haha.

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...