Röda läppar på middagsbjudning

Röda läppar är ju to die for, klassiskt och riktigt fint! Men, man äter ju så mycket när man är iväg på festligheter och man vill ju vara bekväm, inte behöva bättra på stup i kvarten eller tänka på hur läpparna ser ut.

Så här kommer ett jättebra tips på vad du kan tänka på om du vill ha röda läppar som håller superbra – och är jätteenkelt att bättra på!

Jag brukar köra en röd läppenna eller ett matt, rött läppstift i konturerna och tona in det lite in mot läppen, sen tar jag ett färgat läppbalsam som ger mycket färg men som inte är lika heltäckande som ett läppstift och applicerar i mitten av läpparna.

Resultatet blir att när läppstiftet börjar försvinna och behöver bättras på så blir det inte en lika skarp kant där det försvunnit, som det lätt blir om man har matt läppstift/läppenna på hela läpparna. Samtidigt som de skarpa konturerna och den intensiva färgen håller mycket, mycket bättre än vad ett krämigt läppstift/färgat läppbalsam ensamt på läpparna gör.

När man har gjort denna kombo så ser läppsminket fortfarande snyggt ut när det börjar försvinna och det är såå enkelt att bättra på med läppbalsamet innerst på läpparna bara (behöver aldrig lägga ända ut i kanterna) man behöver inte ens spegel utan kan sitta i soffan och dra på lite läppbalsam bara.

Hur smidigt?

Här har jag Pixi Shea Butter Lip Balm som färgat läppbalsam, det är inte rött utan hallonrött och drar mer åt rosa men tillsammans med rött så ser det inte lika rosa ut. Och sen glo Skin Beauty Lip Liner (Moxie) i konturerna. Perfekta kombon, min favorit!

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...