Så får du längre fransar

img_5353_111-1068x502

1. Vårda ögonfransarna – Använd en mild makeup-remover, försök att inte gnugga i ögonen (inte när du tvättar bort sminket och inte på morgonen heller) och var försiktig när du tar bort mascaran. Därav är det även viktigt att din remover är effektiv så att man inte måste kämpa för att få bort sminket, gloMinerals Eye Makeup Remover är jättebra.

Använd Refectocil Long Lash Gel som är ett balsam/inpackning för ögonfransarna för att vårda dom extra, jag använder den varje natt som en inpackning men man kan även ha den på dagen som en genomskinlig mascara. Mascara, fransböjare, sminkborttagning, vatten o.s.v. kan tillsammans vara lite slitsamt för fransarna. Så Long Lash Gel gör dom inte längre i sig men vårdar dom så att dom blir snyggare och längre tack vare att dom inte blir slitna eller torra.

2. Ögonfransserum – Har man lätt för att få slitna fransar eller är väldigt hårdhänt med dom, så kan man få ganska mycket längre fransar genom att bara vårda dom. Men för att få dom att faktiskt växa så kan man använda ett ögonfransserum! Pensla på fransraden (på huden) varje kväll och efter 6-8 veckor har du betydligt längre fransar. Ögonfransserumet är från märket Refectocil (samma som Long lash gel) och är testad och godkänd, Refectocil Beauty Lash heter serumet och vi har många återkommande kunder som har fått riktigt bra resultat. En kund har fått så långa att hon nästan skulle behöva klippa dom, helt galet!

langre-ogonfransar-1068x494

img_3211_111

3. Rätt val av mascara – Köp gärna en mascara som är mild i fomulan, har man bråkiga fransar eller påfrestar dom mycket så är det verkligen värt att betala lite extra. Billiga mascaror kan ibland vara lite uttorkande för ögonfransarna. (obs drar alla över en kam nu, billigt behöver inte betyda dåligt).

Så får du ögonfransarna att se längre ut:

1. Skippa den breda eyelinern – En bred svart eyeliner gör så att de svarta fransarna smälter in i eyelinern, och man ser bara topparna på ögonfransarna vilket ger illusionen att dom är lite kortare än vad dom är. En smal eyeliner eller bara lashliner (mörk markering i fransarnas hårbotten) är dock bara bra för att framhäva fransarna, då ser dom lite fylligare ut.

lash-1068x444

På den här bilden ser ni det perfekta om man vill att fransarna ska se så långa ut som möjligt tycker jag, här har jag gjort en lashliner precis i fransarnas hårbotten vilket gör att fransarna kommer se fylligare ut, men man kommer samtidigt se hela längden på fransen tydligt när mascaran kommer på sen.

2. Böj fransarna från roten – Har man raka fransar och böjer dom slarvigt, t.ex. från mitten och uppåt, så får man bara längden av halva fransen. Ser till att böj så nära roten som möjligt så får du upp hela fransarna.

3. Applicera mascaran uppåt – I de flesta fall så brukar jag rekommendera att borsta fransarna som en solfjäder, de innersta fransarna inåt, mittenfransarna rakt uppåt och ytterfransarna utåt. Då blir dom separerade och fina. Men borstar man ytterfransarna utåt så kan dom se lite kortare ut när man tittar rakt fram, så för så långa fransar som möjligt så kan man då försöka borsta alla fransar så rakt upp som möjligt. Glöm inte att jobba enda från roten med mascaran så att du får upp fransarna ordentligt.

4. Ljusa ögonskuggor – Även om man inte ska göra en ögonskuggssminkning så är det effektfullt att ljusa upp litegrann på ögonlocket med en lysterfull highlighter, för desto större kontrast det blir mot de svarta fransarna med ljust/mörkt, desto mer framhävs dom. Extra viktigt för personer som har lite mörkare hudton, då kan lyster på ögonlocket göra susen!

img_7123_111-1068x1070

5. Magnetic lash fibermascara – Den populära mascaran från Magnetic Lash som har fibrerna i en hylsa på sidan! Man kan enkelt variera hur mycket fibrer man vill ha och var på fransarna man vill ha dom, så smart!

Formulan ger ett riktigt hållbart resultat, då vaxformuleringen gör att mascaran sitter längre men är samtidigt enklare att tvätta bort än många andra mascaror. Den blir dessutom vattenfast och tål både regn och tårar. Mascaran vårdar och stärker fransarna tack vare närande hyaluronsyra och vitamin E.

img_5341_11111-1068x474

Här ser ni med bara mascara på förebilden, och med mascara + fibrer på efterbilden.

magnetic-lash-mascara

Mascaran har en timglasformad borste som både när de minsta fransarna, samt separerar dom fint, älskar den! Och i den lilla hylsan som medföljer så finns en liten smal borste med fibrer som man applicerar efter mascaran för att bygga upp volym och framför allt längd.

  1. Applicera mascara på ena ögat, jag brukar göra ett i taget så att krämen inte hinner torka på ena ögat medan jag gör det andra. Fibrerna fäster mer när mascaran fortfarande är krämig.
  2. Applicera fibrerna från mitten av fransarna och upp i topparna, eller så som du själv föredrar (man kan lägga bara i ytterkanterna eller bara topparna om man vill)
  3. Avsluta med ett till lager mascara och bygg upp önskad längd
  4. Det går att applicera fler lager om man vill ha mer effekt. Jag upplever att det är bättre att lägga lite åt gången än massor av fibrer direkt.

img_5341_1111-1419x420

Man kan som sagt variera hur mycket fibrer man vill använda. Här ser ni fransarna med först bara mascara, sedan med lite fibrer och andra lagret mascara, till höger så har jag lagt ännu mer fibrer och mascara.

När jag lägger fler lager så jobbar jag mest i topparna på fransarna, för lägger man mycket mascara och fibrer lager på lager på hela fransarna så blir dom till slut lite rufsiga och lätt ”för mycket”.

img_5390_111-1068x1189

Min ögonfransböjare har gått sönder (waah!) så jag har inte ens böjt dom på dessa bilder och ändå syns dom så mycket även när jag tittar rakt fram!

img_5399_111-1068x1344

Fint va?

Sammanfattning – Var inte hårdhänt på fransarna, vårda dom gärna med fuktgivande Long lash gel under natten, använd ögonfransserum om du vill få dom att växa, skippa bred eyeliner, borsta fransarna rakt uppåt när du applicerar mascara och använd fibrer i topparna för så mycket längd som möjligt.

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

000Helena-Rönnblad-logo-hej

Produkter använda i denna Beauty Guide:

BeautyLash Lash & Brow Booster

Betygsatt 5.00 av 5
1,295.00kr

RefectoCil Styling gel

Betygsatt 5.00 av 5
295.00kr

Santhilea Magnetic Lash Mascara

Betygsatt 5.00 av 5
279.00kr

Du kanske även är intresserad av...