Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Sminka hy med rosacea

Igår hade jag en rolig sminkning på salongen, älskar att få hjälpa personer som har problem med sin hy för det blir så himla stor skillnad och så fint resultat när man har bra produkter.

Hon har rosacea och brukar i vanliga fall använda heltäckande teatersmink för att täcka allting, och ändå så brukar det röda börja lysa igenom när hon haft sminket en hel dag. Nu skulle hon på bröllop och ville inte ha sin vanliga bas som blir som en mask över ansiktet.

Så vi gjorde en bassminkning som tar bort allt det röda genom att använda produkter som neutraliserar bort rött, så vi trollade bort allt det röda utan att lägga en heltäckande bas. Så hon fick ett naturligt resultat som håller betydligt bättre än ett tjockt heltäckande foundationlager.

Titta så fin:

En fin bas, sen fokus på ögonen (som framhävde hennes otroligt blå ögonfärg) och lite färg på läpparna, för att framhäva hennes otroligt fina ögon, ögonbryn och läppar!

Det syns inte på bilderna för blixtarna slår bort det lite, men hon har även jättefin glow och lyster i huden tack vare en highlighter som har en guldig lyster. Fick hennes kindben att stråla!

Dessa produkter har jag använt:

Ansikte:
Ansiktsprimer – pixi redness reducing primer (har utgått ur sortimentet men jag kan varmt rekomendera Paese Makeup Base Correcting istället)
Foundation – Pixi H2O skintint (Nude)
Concealer – Pixi Correction Concentrate
Puder som neutraliserar röda områden – gloMinerals redness relief powder
Contouring – Pixi Book of beauty Contour Creator Palette
Highlighter – Pixi Book of beauty Minimal makeup
Rouge – gloMinerals blush (Papaya)
Makeup Fixing mist – Pixi makeup fixing mist

Ögonbryn – Pixi Duo Brow (Deep brunette)
Läppar – Pixi Shea Butter Lip Balm (Pixi Pink)

Ögon:
Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
Ljus kajalpenna längs vattenlinjen – Benecos White natural kajal
Guldögonskugga – Yag mineral eyeshadow (Rose gold) (har tyvärr utgått, rekommenderar istället glo Skin Beauty Shadow Palette Mixed Metals)
Guldbrun ögonskugga – Paese opal eyeshadow (Golden Brown)
Ljus ögonskugga – Paese opal eyeshadow (Melba)
Lashliner & tunn sotad eyeliner – Paese kashmir eyeshadow (602)

Den fina basen fick vi tack vare grön ansiktsprimer, en vattenresistent gel-foundation som ger en semitäckande bas, och sen en hel del av gloMinerals puder som neutraliserar bort rött. Så det är inte mycket täckning alls utan mest neutraliserande gröna och gula produkter. Concealern la jag bara på de mest intensiva blemmorna, så vi hade inte mycket av den alls.

gloMinerals puder innehåller koffein och laktritsextrakt också som dessutom fungerar som en hudvårdsprodukt och är toppen på rosacea-hy, den får blodkärlen att dra ihop sig lite så att huden är mindre röd i grunden också. Underbar produkt!

Såå vacker!!!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...