Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Sminkning för känslig hy

För ett tag sedan hade jag en sminkkonsultation med en tjej som ville se en vardagsmakeup med fokus på basen. Hon har väldigt känslig hy som behöver milda produkter och bra täckning/neutralisering för röda områden.

När vi gick igenom contouring så började vi prata om att förändra ansiktet med det, vilket resulterade i att jag även visade hur man kan sminka näsan smalare. Det blev väldigt stor skillnad också!

Här är resultatet:

BAS
Vi började med en ansiktsprimer som är nedmattande och fyller ut porer, men passar bra till torr hy. Jag valde just den eftersom hon är torr men även blir lite blank under dagen. Sedan la vi en semitäckande foundationgel som jämnar ut hudtonen och blir naturlig och hållbar på huden.

Sedan neutraliserade vi röda områden med Redness Relief Powder som är supereffektivt på rödhet! Samt la en uppljusande concealer under ögonen och fixerade med puder.

Contouringen gjordes med både en mörk skugga, en ljus skugga och en lyster-highlighter. Avslutade med en pigg rouge-nyans på kinderna och fixing mist.

Ansiktsprimer  Pixi Flawless & poreless
Foundation  Pixi H2O Skintint (1 Cream)
Puder (haka, kinder, näsa)– gloMinerals Redness Relief Powder (tar bort rödhet)
Concealer – gloMinerals Under Eye Concealer (Golden)
Contouring – Pixi Book of Beauty Contour Creator
Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
Fixing Mist – Pixi Makeup fixing mist

ÖGONBRYN
Ögonbrynen har jag fyllt i med en brynpenna i en ganska ljus ton. Jag la bredare i nederkanten på insidan av brynen, och högra på ovansidan i mitten av brynen. Det lyfte hennes annars lite raka brynform så att brynen blir mer formade. Avslutade med bryngel.

Brynpenna + Gel – Pixi Natural Brow Duo (Natural Brown)

ÖGON
På ögonen gjorde vi en sminkning som piggar upp blicken och öppnar ögonen, med ljust innerst på ögat och mörkare runt omkring för att förstora blicken. Vi avslutade med en lashliner/fransmarkering som markerar fransraden och lyfter ögonen men är så tunn att den inte tar någon plats av ögonlocket, samt mascara.

Ögonskuggsprimer – Pixi Eye Bright Primer
Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow Trio (Colorado)
Ljus kajalpenna –  gloMinerals Eye Pencil (Peach) (Längs vattenlinjen)
Svart lashliner/fransmarkering – Kryolan Cake Eye Liner
Svart mascara – Magnetic Lash Mascara

LÄPPAR
Ett naturligt läppstift som är matt och markerar hennes läppkonturer och framhäver läpparna utan att sticka ut eller ta fokus.

Läppstift – gloMinerals Suede Matte Crayon (Monogram)

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...