Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Täcka en illröd finne

Hur stora är oddsen att man får en stor illröd finne preciiis i mitten av dekolletaget? Men mitt symmetri-öga gillade det dock väldigt mycket haha!

Jag tänkte i alla fall utnyttja detta på bästa sätt, så att den inte är helt värdelöst, så jag passade på att visa hur man kan använda glo Skin Beauty Redness Relief Powder för att snabbt täcka en finne som ser ut som ett rödljus.

När jag var klar så frågade jag min syster (som hade sett hur finnen såg ut innan, how couldn’t she liksom haha) ”visst kan man inte tro att jag har en illröd finne här under sminket?” ”Nej faktiskt inte!” sa hon imponerat! Så det ser inte bara bra ut på kort utan i verkligheten också!

gloMinerals Redness Relief Powder tar bort röda toner, det är mineralbaserat men inte täckande utan neutraliserar bara bort rödheten. Och det är såå effektivt!

Som ni ser på bilden ovan så har detta puder kommit i en helt förändrad förpackning. Nu är det en borste som det automatiskt kommer ut puder från när man sveper den över ansiktet. Men bottnet av förpackningen är ett lock så man kan även skruva av från undersidan och doppa penseln direkt i pudret. Så det är bra för mig som överanvänder och nästan badar i detta puder dagligen!

Alltså, för ett tunt lager svep med borsten över huden så får du lagom mängd puder automatiskt. För mer puder, skruva upp locket på undersidan och doppa din sminkborste direkt i pudret.

Så här har jag gjort:

Svep på gloMinerals Redness Relief Powder med en mjuk borste. Ser ni vilken skillnad redan? Ingen täckning alls utan bara bort med rödheten.

Man kan ju faktiskt stanna redan vid detta steg om man bara vill att finnen inte ska vara så framträdande men att det inte gör någonting om den syns litegrann. För det är ju knappast så att andra kommer tänka på den när den redan syns så lite. Men jag kommer visa fler steg för att trolla bort den helt!

Finnen är inte helt ny utan har blivit lite torr och jävlig också, vilket brukar vara det svåraste att sminka bort för det blir ofta bara fnasigt och ojämnt. Därför har jag även kompletterat med en krämig concealer för att få ett återfuktat resultat:

Dutta på gloMinerals Under Eye Concealer(Beige), jag har applicerat med Eco Minerals Concealer & Angled Brush. Ett tunt lager räcker.

Sprid ut concealern genom att dra med penseln bara i kanterna, du behöver alltså inte dra med penseln över hela finnen för då kan man lätt ”dra bort” pudret och concealern så att finnen börjar synas igen.

Concealern behöver fixeras med puder för att det ska hålla bra hela dagen. Man kan använda vilket transparent puder som helst om man är nöjd med täckningen redan men jag brukar svepa på lite mer Redness relief powder för extra effekt.

När man sminkar mycket på bara ett litet område och är helt osminkad runt omkring så kan det lätt se lite onaturligt ut, för även fast täckningen är naturlig så är det ju ändå ganska mycket smink för att kunna täcka en stor finne, och sminket har ju en lite annan yta än den osminkade huden.

  • Därför lägger jag lite tunt med mineralfoundation på hela dekolletaget, gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Medium)
  • Sedan en highlighter för en fin lyster, Pixi Contour Creator
  • Och sen avslutar jag med Pixi makeup fixing mist som jag sprayar på hela dekolletaget. Dels för hållbarheten men även för att det får sminket att smälta in i huden och ger ett mer naturligt resultat.

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...