Ultimata contouring-paletten

Min nya älskling i sminkväskan är Pixi Contour Creator – den ultimata paletten för en perfekt contouring! Jag är beroende av den nu!

Paletten kommer från deras nya serie Book of Beauty och kan enkelt ställas bredvid sminkspegel som en fin bok, enkelt och snyggt sätt att förvara paletter på. Jag hade en sminkkund här som blev chockad när jag tog en ”bok från bokhyllan” och började sminka med den ”nääämen, jag trodde det stod riktiga böcker där!” sa hon!

Paletten innehåller sex silkeslena skuggor som är perfekt matchade med varandra. Skuggorna smälter in i huden och ger ett snabbt och naturligt resultat och är väldigt lättanvända även för dig som är nybörjare.

De mörka nyanserna är kalla och finns i tre mörkhetslägen.
Den mörkaste är snygg under kindbenen och perfekt till fest när man vill ha en mer intensiv skulptering.
De två lite ljusare är perfekta för en snabb vardagssminkning samt till områden där man inte vill ha lika mycket effekt – exempelvis på sidorna av näsan eller pannan. Ingen av dessa nyanser är skimriga, men ger en fin lyster.

De ljusa nyanserna finns i tre nyanser, en benvit, en beige och en som går åt persikahållet.
Den benvita är otroligt effektfull och är perfekt för en tydlig skulptering, samt till mindre områden där man vill ha mer effekt, t.ex. brynben, ögonvrån och läpparnas amorbåge.
Den beiga nyansen passar på större områden och/eller om man vill ha en mildare effekt.
Persikaskuggan är jättefin för att även få lite färg och liv i ansiktet. Den benvita och den beiga nyansen är matta men ger en fin lyster, persikanyansen är lite skimrig och ger huden en snygg glow.

Kolla in resultatet!! Här har jag gjort en ganska kraftig contouring, men det är så klart enkelt att göra en lite mildare också!

Och jag kan inte låta bli att jämföra den med det superhypade contour kitet från Anastasia Beverly Hills, det kitet är väldigt bra men för det priset så är skuggorna väldigt små och jag fick ingen hundraprocentig wow-känsla av den. Jag trodde att jag skulle använda det mer men den har hamnat längre och längre ner i sminkhögen i byrålådan.

Den här paletten från Pixi är (förutom billigare och innehåller mer) faktiskt bättre enligt mig! Och anledningen till att jag tycker det är främst för att de ljusa skuggorna är lite mer pigmentrika, så om man vill jobba mycket strobing (bara ljusa skuggor, inte de mörka) eller vill ha ett effektfullt resultat på sin contouring så är dom väldigt effektfulla.

De ljusa skuggorna i paletten är perfekta för att ljusa upp under ögonen också!

Så här brukar jag applicera de ljusa skuggorna.

Och så här applicerar jag de mörkare:

Hoppas ni förstår min prick-beskrivning!

Jag använder oftast Nanshy Contouring Brush och Nanshy Foundation Brush till min contouring, superbra borstar!

Skarpa kindben! Jag brukar i vanliga fall göra en lite mildare contouring på mig själv, vilket också går toppen med den här paletten, men jag gjorde lite extra idag för att visa er.

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Produkter använda i denna Beauty Guide:

Du kanske även är intresserad av...