Skribent: Helena Amiley - Imakeyousmile.se

Vårtips! Färgad ansiktsprimer med SPF 30

För ett tag sedan så gjorde jag en snabb Insta Story där jag visade glo Skin Beauty Tinted Primer som ett vårtips, jag fick mycket kommentarer och frågor om den då (jättekul!!) så nu har jag gjort en mer ordentlig video där ni ser tipsen i lite bättre kvalité än mobilfilmat.

Klicka på kugghjulet (inställningar) och ändra kvalitén till 1080HD så ser ni ännu bättre!

4 produkter i 1 – på vilket sätt?

glo Skin Beauty Tinted Primer är en färgad ansiktsprimer som finns i flera nyanser. Att det är 4 produkter i 1 är inget som glo själva marknadsför den som utan det är någonting som jag själv insett!

 1. Solkräm
  Primern har SPF 30 (!) så med denna på dig behöver du inte ha solkräm i ansiktet!
 2. Ansiktsprimer
  Som den produkt den är ämnad för att vara (en ansiktsprimer) så får du en jämnare hudstruktur! Alltså huden ser superslät och fin ut och porerna blir mycket mindre synliga!

Närbild på mina porer direkt efter applicering av enbart glo Skin Beauty Tinted Primer.

 1. Foundation / färgad dagkräm / bb eller cc-crem
  Primern har som sagt pigment i sig och ger en lätt täckning också. Antingen kan man använda den som extra täckning under en annan foundation eller som jag gör oftast – använder bara denna.

Jag måste säga att tack vare den utjämnande hudstrukturen så tycker inte jag att jag behöver så mycket mer täckning, när huden blir jämn i strukturen och hudtonen samtidigt så blir det 1+1=3. Hade jag haft så här lite täckning med en vanlig färgad dagkräm så hade jag känt att jag behöver täcka mer.

För er som inte har lika tydliga finnar och rödhet (eller andra ojämnheter) eller som bara tycker att denna täckningsgrad räcker – ja då behöver ni bara denna produkt! ♥

Jag själv älskar den lätta och naturliga täckningsgraden i hela ansiktet och punkt-sminkar sedan bort detaljer så som finnar och rödhet i efterhand. Visar det längre ner i inlägget. Det blir så naturligt och fint!

Här är före och efter enbart glo Skin Beauty Tinted Primer. Som ni ser så skiner finnar och rödhet igenom – men skillnaden är ändå stor!

 1. Puder
  Finishen blir matt så du behöver inte heller lägga puder över. Den blir matt på ett väldigt fint sätt, inte ett torrt eller pudrigt sätt utan mer ”velvet matte”.

Och vill man inte ha ett matt resultat så går det såklart superenkelt att spraya en mist över eller svepa på lite highlighter snabbt. Jag själv blir dock glansig snabbt om jag skippar puder så jag får ”naturlig lyster” efter en stund ändå!

+ glo Skin Beauty redness Relief Powder

Som sagt så sminkar jag bort mina finnar och rödhet också, men det steget går också supersnabbt!

Så jag vill tipsa er om en andra produkt också – glo Skin Beauty Redness Relief Powder.

Det är ett puder som inte är täckande utan bara färgkorrigerande och tar bort röda toner. För när jag gör en naturlig bas så gör det ingenting att finnarna skiner igenom och ser lite mörka ut, det är bara fint att huden ser lite osminkad ut tycker jag. Men rödheten vill jag inte ska lysa i ansiktet och då är det bara några dutt med detta puder så är rödheten borttrollad!

Min rödhet under näsan är väldigt intensiv så där lägger jag ganska mycket puder. Ni ser skillnaden på ena sidan av näsan jämfört med andra!

Jag använder en liten fluffig borste, för det här pudret använder jag mer som en snabb puderconcealer än ett vanligt puder som man sveper tunt över hela ansiktet.

Pudret har en ny förpackning och jag ska vara helt ärlig och säga att den nya förpackningen inte är så bra, för det är en inbyggd borste med puder i skaftet. Men innehållet är så grymt bra (!) så vi har bestämt oss för att fortsätta sälja den ändå. För om man vänder på den nya förpackningen så kan man skruva upp locket i botten, som en vanlig burk, så man kan använda den som vanligt med en separat borste istället för att använda den inbyggda borsten.

Jag själv har dock kvar gamla burken så jag häller över allt puder i den. Och fortsätter tjata på glo att dom ska byta tillbaka till burk igen!

Men så ni vet!

Och sen duttar på finnar! Dom försvinner inte helt som sagt eftersom den inte har täckning, men rödheten försvinner efter bara en snabb dutt! Det ser ni tydligt i videon också.

Här är alltså resultatet efter både Tinted Primer och Redness Relief Powder, som båda är från märket glo Skin beauty.

Herregud vad röd jag är osminkad haha. Det blir så tydligt varje gång jag fotar före- och efterbilder! Tänk om jag bara hade finnar men i övrigt en jämn hudton, vad trevligt det hade varit!

Bonustips!

Två tips jag inte säger i videon är:

 1. Fejka brännan med en mörkare nyans!
  Om man känner sig lite vinterblek fortfarande så kan man välja ett snäpp mörkare nyans än vad man egentligen är och sminka ner lite på halsen också (så att det smälter in). För eftersom dessa har så lätt täckning så behöver man inte färgmatcha exakt som med en heltäckande foundation då resultatet blir en blandning av din egen hudton.

Det är också ett bra tips för er som redan fått lite färg av vårsolen på en promenad eller fika i trädgården. Har man smink i ansiktet så får man ju bara färg i dekolletaget men ansiktet fortsätter vara ljust – välj då en nyans som passar dekolletaget istället för ansiktet.

Jag har nyansen Light i detta inlägg, men i vardagens använder jag oftast Medium och sveper solpuder i dekolletaget.

 1. Fejkfräknar på finnar
  Jag har blivit mindre och mindre noggrann med att sminka bort finnar helt, istället minskar jag rödheten bara och sen sminkar jag om finnarna till skönhetsfläckar eller fräknar!

Har jag lite tid så blir det lite skönhetsfläckar bara, men nu i vår och sommar så är det så fint med fräknar så då gör jag en del fejkfräknar också och ”bäddar in” finn-fräknarna så ser det väldigt naturligt ut!

Såhär ser såg jag alltså ut med samma bas fast mycket brunare och med fejkfräknar, varav många fräknar är finnar in disguise!

Med andra ord: Naturlig täckning, jättefin hy och otroligt snabb applicering med bara 1-2 produkter beroende på om du vill trolla bort extra rödhet eller inte. Så bra!

 

Hoppas att du blev inspirerad och att inlägget var till hjälp!

Du kanske även är intresserad av...