Läs först fliken “Hårologi – Vad är det?” för att förstå varför det är viktigt att testa ditt hårstrå hos en av våra hårologer innan du handlar produkter.

Så här går det till:

 1. Svara på alla frågor som står längst ner på denna sida, skriv på ett papper och skicka med det i kuvertet. Detta är viktigt för att kunna rekommendera rätt produkter och skötselråd för just dig, ditt hår och hårbotten.
 2. KLIPP av 3st hårstrån
 3. Lägg stråna i en påse, förslut den.
 4. Skicka påsen och svaret på frågorna i ett kuvert till:

  Att: Hårologi
  Creative Makeup

  Vaksalagatan 28
  75331 UPPSALA
 5. Du står själv för porto, utöver det är hårtest & konsultation helt kostnadsfritt.
 6. När kuvertet kommer fram till oss så kommer en av våra tre hårologer testa ditt hårstrå och ge rekommendationer (både på produkter och skötselråd) utifrån resultatet och svaren på dina frågor. Du kommer sedan att få svar från oss på mail tillsammans med lösenordet för att handla lösenordskyddade produkter.
 7. När du sedan beställer i webshopen är det viktigt att skriva i meddelanderutan vilka tillsatser och extrakt som din hårolog rekommenderade, så att du får exakt den blandning som är anpassat för dig.

När du klipper ditt hårstrå:

 • Ha nytvättat hår och helst inga stylingprodukter.
 • KLIPP av hårstrået. Om du drar av/tar ett som redan lossnat så kan det visa fel värden.
 • Vi testar bara ett hårstrå, men skicka med 3st så har vi fler för säkerhetsskull.
 • Om du upplever att ditt hår inte är likadant överallt (t.ex. mer slitet framme i ansiktet eller har blekta slingor) så ta ett hårstrå från ett område där du upplever mest problem.
 • Vi kan testa även korta hår, hårstrået bör vara minst ca 3-4 centimeter men det är bra om det är så långt som möjligt. Har du långt hår och mest problem i topparna så kan du klippa ett hårstrå från hårtoppen och upp till mitten av håret ungefär.

 

FRÅGOR:
Skriv på ett papper och skicka med ditt hårstrå.
Om du är Hårologi-kund hos oss sedan tidigare och skickar in håranalys inför nästa köp så räcker det att du skriver att du är tidigare kund, din mailadress (om samma) samt om du har några specifika önskemål/funderingar”.

1. Hur upplever du ditt hår? (Ex, torrt, sprött, slitet, svagt, platt, glanslöst)

2. Vad vill du förbättra? (Ex, Mer volym, mindre volym, starkare, mer fukt, mjukare, mer struktur och stadga)

3. Hur upplever du ditt hårbotten? (Ex, normalt, oljigt, torrt, torra mjäll, feta mjäll, kliande, psoriasis)

4. Om ditt hårbotten kliar, var på huvudet är kliandet? (ex, i nacken, som ett diadem, mitt på huvudet)

5. Hur ofta tvättar du håret?

6. Har du långt, mellan eller kort hår samt lockigt, rakt eller självfall?

7. Använder du hårvårdsprodukter med silikoner i? (Det står aldrig ”silikon” på ingredienslistan och det finns flera olika silikoner, de två vanligaste är Cyklopentasiloxane och Dimethicone)

8. Har du färgat/blekt/behandlat hår?

9. Övrigt (Är det någonting annat vi behöver veta?)

10. Vad har du för mailadress? (används för att kontakta dig med svar på hårtestet, din produkt-rekommendation samt lösenord för att handla låsta produkter i webshopen). Skriv tydligt.