BEHANDLING & PRIS:
Brilliant Smile Klinikblekning      3900:-
Re:fresh (För dig som blekt tidigare eller vill bara ha lite vitare)      1595:-

 

Ring oss på 018-105013 eller boka online genom länken nedan.

Viktigt att tänka på innan behandling:

  • Läpputfyllnad vänta minst två veckor, helst 4 veckor.
  • Besök tandläkaren innan tandblekning, helst inom senaste 3-6 månaderna.
  • Ingen alkohol intag 24h innan behandling.
  • Fluorskölj bör inte användas 1-2 veckor innan behandling.

Kombinera din behandling med produkter från Brilliant Smile:

logo

TANDBLEKNING UPPSALA

KLINIKBLEKNING MED BRILLIANT SMILE
Vi erbjuder tandblekning med Brilliant Smile, Sveriges ledande leverantör av förstklassiga produkter för blekning av tänder både på klinik och i hemmet. Alla produkter är EU-godkända och framtagna för att på ett snabbt, skonsamt och säkert sätt ge dig leendet du alltid har drömt om! Brilliant Smile-metoden är helt ofarlig. Blekningen utförs med väteperoxidgel och plasmaljus. Brilliant Smiles väteperoxidgel är pH-neutral, vilket gör att den effektivt bryter ner missfärgningar utan att skada eller påverka tandens emalj. Brilliant Smiles gel innehåller även fluor och kaliumnitrat som stärker emaljen och lindrar ilningar och tillfällig känslighet.

Resultatet är självklart individuellt, men tänderna blir i genomsnitt 5-7 nyanser ljusare på en behandling!

Så går det till
Behandlingen tar sammanlagt ca 2 timmar. Du kan lyssna på musik eller ljudbok, titta på film i mobilen, eller passa på att bara ta det lugnt under tiden.

Förberedelser – Vi börjar med att sätta in en munhållare som håller tänderna blottade utan att du behöver gapa. Du kan slappna av, andas och svälja precis som vanligt under hela behandlingen.
Polering – För att blekningen ska bli så effektiv och “djupverkande” som möjligt börjar vi med att polera tänderna med finkorningt pimpstenspulver. Detta tar bort ytliga missfärgningar och smuts, och många upplever redan här att tänderna ser vitare ut.
Blästring – För att komma åt i alla små skrymslen och mellanrum kan man vid behov även blästra tänderna. Blästern fungerar som en högtryckstvätt med saltkristaller som skonsamt avlägsnar ytliga missfärgningar och smuts som inte poleringen kommer åt.
Protector – När tänderna är ordentligt rengjorda och förberedda applicerar vi en s.k Protector på tandköttskanten. Detta är för att skydda tandköttet från blekningsgelen, som kan svida om den kommer i kontakt med huden.
Blekgel – När förberedelserna är klara appliceras själva blekmedlet, dvs väteperoxidgelen, på tänderna. Gelen finns i tre olika styrkor; 6%, 20% och 35%. Vilken gel man väljer beror bland annat på önskemål, känslighet och tandstatus.
Aktivering med lampa – När gelen är applicerad belyser vi tänderna med en plasmalampa. Ljuset i sig bleker inte, det bara påskyndar gelens verkan. Plasmaljuset avger ingen värme, och är helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder.
Verkningstid – Gelen verkar under lampan i 10-20 minuter, därefter spolar vi bort den och applicerar ett nytt lager. Den totala verkningstiden varierar, allt från 20 till 60 minuter, beroende på önskemål och hur det känns för kunden under behandlingen. Vanligtvis bleker man 2 eller 3 gånger 10 minuter, men den som är uthållig kan maxa med 3×20 minuter!
NanoSeal total+ – Efter behandlingen finns mikroskopiska håligheter där missfärgningarna har suttit, och dessa kan lätt fyllas med nya missfärgningar de första 72 timmarna efter behandlingen. För att undvika detta applicerar vi alltid NanoSeal Total+ på tänderna. Det är en skyddande försegling som bygger upp emaljen och gör att du kan äta och dricka vad du vill direkt efter behandlingen.

Resultat och hållbarhet
Hur länge resultatet varar beror på hur du sköter om dina tänder efter behandlingen. De missfärgningar som försvinner under behandlingen är borta permanent, och hur snabbt nya missfärgningar uppstår är förstås väldigt individuellt. Exempelvis kaffe, snus, rödvin och cigaretter är väldigt missfärgande, och hög konsumtion av dessa kombinerat med dålig munhygien gör att nya missfärgningar uppstår snabbare.För att optimera hållbarheten och bibehålla resultatet rekommenderar vi regelbundet användande av Brilliant Smiles munvårdsprodukter för hemmabruk. De innehåller inget slipmedel som skadar emaljen, utan verkar enbart genom aktiva ingredienser, vilket gör att du kan använda dem dagligen!

Munskölj – Används till skillnad från “vanlig munskölj” FÖRE tandborstningen. Den löser upp ytliga missfärgningar och gör dem lättare att borsta bort.

Tandkräm – Löser upp ytliga beläggningar och skyddar tänderna.

Booster-tandkräm – En intensivkur för snabb borttagning av ytliga missfärgningar. Används dagligen som en 2-veckorskur eller någon gång då och då, eller vid behov.

Fördelar med Brilliant Smiles munvårdsprodukter:
♥ Skyddar effektivt mot karies
♥ Stärker emaljen och bidrar till god munhälsa
♥ Förebygger, vårdar och lindrar ilningar och känsliga tänder
♥ Motverkar effektivt plack och tandsten
♥ Förebygger tandlossning och tandköttsinflammation
♥ Motverkar dålig andedräkt
♥ Ger vitare tänder och motverkar uppkomst av nya missfärgningar
♥ Kan användas dagligen utan att skada eller slita på emaljen
♥ Förlänger hållbarheten på alla typer av tandblekning
♥ Verkar genom aktiva ingredienser och är fria från skadligt slipmedel

SVERIGES LEDANDE METOD FÖR KLINIKBLEKNING
Brilliant Smile är den ledande metoden i Sverige för säker och effektiv tandblekning. Brilliant Smiles klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva resultat på ett bekvämt sätt. Behandlingen utförs på salongen vid ett tillfälle och det tar ca en timme. Man börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras protector, en flytande plastmassa som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen. Under hela behandlingen appliceras gelen totalt tre gånger.

KOMMER JAG ATT FÅ ILNINGAR?
Vid användning av andra tandblekningsmetoder är biverkningar såsom känslighet och ilningar är mycket vanliga. Lyckligtvis är biverkningar mycket sällsynta vid tandblekning med Brilliant Smiles produkter. Den främsta orsaken till detta är att vi bara använder gel med neutralt pH- värde (7), vilket innebär att blekningen inte kommer att etsa tandytan eller förändra emaljmolekylernas struktur. Dessutom innehåller våra geler ingredienser som motverkar ilningar, stärker tänderna och reparera skador på tandemaljen. Detta innebär i slutändan att patienten faktiskt får friskare och starkare tänder. En annan typisk orsak till ilningar och sensibilitet vid tandblekning är ljusblekning med lampa som avger värme, t.ex. laser. Detta är mycket smärtsamt och obehagligt för patienten och kan faktiskt skada tandnerven permanent. Vår ljusenhet, Brilliant Smile Plasma LED, är mycket effektiv utan att avge värme. Dessutom är plasmaljus inom det synliga ljusspektrat och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder.

EFTER BEHANDLINGEN
Vid slutet av behandlingen erbjuds applicering av NanoSeal Total+ på tänderna. Detta är en lösning som innehåller nanostrukturerat fluor vilket återuppbygger och remineraliserar emaljen direkt. NanoSeal Total+ minimerar risken för ilningar och gör det dessutom möjligt för patienten att äta och dricka vad som helst direkt efter behandling.