Finns det någon övre eller nedre åldersgräns?

Personer under 18 år behöver ha målsman närvarande.

Det går jättebra att tatuera sig, oavsett ålder! Man anpassar alltid färg, form och arbetssätt efter varje persons egna förutsättningar. Alla kan ha permanent makeup om man gör det på rätt sätt!

Speciellt bra är det för personer som kanske fått sämre syn med åren eller av andra anledningar har svårare att sminka sig men vi har kunder från alla åldrar.

Jag har en gammal heltäckande ögonbrynstatuering, kan jag komma till er och göra om den till 3D / hårstråteknik?

Det beror på hur den gamla tatueringen ser ut. Är den väldigt ljus och du vill ha mörkare bryn är det ganska enkelt. Är den mörk är det betydligt svårare. Hårstråtekniken går ut på att lämna tomt mellan hårstråna, och om det är en mörk heltäckande bakgrund syns inte stråna lika bra.

Vad händer om det blir fel?

Det blir inte fel! Vi ritar upp allting väldigt noga så att du som kund får godkänna formen. Om färgen skulle bli fel rättar man till det på återbesöket.

Finns det några garantier?

Man kommer alltid tillbaka på ett återbesök när man har gjort en ny tatuering. Då ser vi över färgen och fyller på där det behövs.

Tyvärr kan vi aldrig lämna några garantier på hållbarheten på sikt eftersom det är så individuellt hur bra färgen sitter.

Vill man bevara sin ögonbrynstatuering längre är ett bra tips att vid längre vistelse i solen smörja in det tatuerade området med hög solskyddsfaktor.

Finns det oseriösa tatuerare?

Det finns tyvärr många dåliga exempel på permanent makeup. Kolla därför nog upp vem du anlitar när du väl har bestämt dig. Be att få se bilder/exempel på deras arbeten (Det bästa är om du kan träffa någon som gjort sin tatuering på just det stället du väljer).

Det är många som kopierar bilder från andras hemsidor och använder i sin marknadsföring. Det finns massor av klåpare i branschen, så låt dig inte luras av ett billigt pris. I de flesta fall kan man rätta till en misslyckad tatuering, men det är ofta en lång och kostsam process.

Mina ögonfransar och ögonbryn är väldigt ljusa, ser det konstigt ut på mig?

Eyeliner:

Eftersom man lägger eyelinern i hårbotten på ögonfransarna ser det inte konstigt ut trots att man har ljusa ögonfransar. Dock kan ljusa ögonfransar göra att eyelinern känns ljusare. Färgar man fransarna eller använder mascara upplever man att eyeliner ser svartare ut.

Ögonbryn:

Det spelar ingen roll vad du har för färg på dina egna strån. Man anpassar färgen efter vilken färg man har på hårstråna. Tatueringen ligger på huden under hårstråna, så färgen “lyser igenom” de egna stråna. Vissa väljer att färga hårstråna, men de flesta låter dem vara ljusa, vilket ger en extra “highlight-effekt”.

Kan man tatuera sig om man är förkyld?

Om man har feber eller en infektion i kroppen bör man inte tatura sig. Sänkt immunförsvar kan leda till större infektionsrisk, smärtsammare behandling, och sämre läkningsprocess.

Kan jag ha kvar min ögonfransförlängning när jag tatuerar runt ögonen?

NEJ! Man kan inte ha lösögonfransar när man ska tatuera sig. Det är extremt ohygieniskt, och när man tatuerar ögonen är de extra känsliga för infektioner. Dessutom är fransarna i vägen under själva behandlingen. Man torkar hela tiden bort överflödsfärg, och eftersom lösfransarna är så hårda är det lätt att de fastnar i bomullen och slits av, och då följer den egna fransen med.

Man kan permanenta och färga fransarna före behandlingen om man känner sig obekväm med att gå utan lösfransar/mascara under läkningstiden. Så fort tatueringen har läkt (ca. en vecka) kan man sätta dit lösfransarna igen.

Kan jag tatuerar mig även om jag är gravid eller ammar?

Det finns inga kända risker med att göra permanent makeup när man är gravid eller ammar. Dock finns det ingen forskning som garanterar det, vilket gör att många utövare säger ifrån “för säkerhets skull”. Vi har tatuerat massor av både gravida och ammande personer, och det har aldrig varit några konstigheter. Alla färger och material är 100% giftfria och sterila så det finns ingenting som skulle kunna vara farligt för vare sig mamman eller barnet. Dock utförs alltid alla behandlingar på egen risk.

Jag ska åka utomlands, kan jag tatuera mig innan jag åker?

Det är inga problem! Det enda man ska tänka på är att vara försiktig med sol och vatten på det tatuerade området den första veckan efter behandlingen. Tatueringen läker vanligtvis på mindre än en vecka, och så fort det är läkt kan man göra allt precis som vanligt. Det är dock alltid bra, men inget måste, att använda solskyddsfaktor för hållbarhetens skull.

Finns det risk för allergisk reaktion av färgerna?

Allergiska reaktioner vid permanent makeup är extremt sällsynta. Vi har inte haft någon under de 10 år vi har varit verksamma. Om du är osäker kan du boka in ett allergitest (500 kr).

Rakar man bort sina egna strån innan tatuering?

NEJ! Man ska absolut inte raka bort sina egna hårstrån vid ögonbrynstatuering. (Om man inte vill!) Man brukar bara plocka bort de hårstrån som är utanför själva ögonbrynsformen. Det är finast att behålla så mycket av sina egna strån som möjligt.

Hur bestämmer vi vilken form och färg som passar mig?

Vi ritar tillsammans upp en form där vi utgår från riktlinjer, ansiktsform och önskemål. Färgen bestämmer vi utifrån vilka färger du har i dig själv, samt vilket resultat du önskar.

Måste jag komma på en konsultation först?

Nej, det behövs inte. Vi har alltid en konsultation i samband med behandlingen där vi ritar upp och går igenom olika färger, former och metoder.

Gör det ont & får man bedövning?

Smärta och känslighet är individuellt och svårt att svara på. Vissa upplever att det känns mer än andra men generellt så tycker kunder inte att det känns speciellt mycket. Vi använder oss även av bedövningskräm innan behandlingen som stryks på det område som kommer behandlas. Krämen innehåller 5% Lidocaine som den aktiva ingrediensen.

Hur tar jag hand om tatueringen under läkningstiden?

Under läkningstiden ska du vara extra försiktig med det tatuerade området. Det ska inte utsättas för onödiga påfrestningar.

Håll området borta från vatten och sol. Se till att smörja in det tatuerade området med en fet kräm, t.ex. helosan, vaselin eller liknande. Om du behöver rengöra det tatuerade området, använd en fuktat bomulls pad och dutta försiktigt.

Läkningstiden är ca. 7-14 dagar.

Går det att ta bort en tatueringen?

Det finns effektiva metoder för borttagning. Det är dock ingenting vi rekommenderar om det inte är absolut nödfall. Se hellre till att vara säker på vad du vill, och gå till en salong som kan uppfylla dina önskemål.

Borttagning av tatuering är smärtsamt, kan kräva flera behandlingar för att uppnå önskad resultat och beroende på hur djupt färgen sitter kan det vara svårt att få bort allt.

Kan det uppstå komplikationer?

Så länge man sköter hygienen efter behandlingen så är det så gott som helt riskfritt att göra permanent makeup. Det kan vara svullet, rött och klia under läkningstiden, men det är helt normalt.

Vad händer om jag ångrar mig?

Man ångrar sig inte! Så länge man håller sig till naturliga och klassiska färger och former finns det ingenting att ångra. Man bör tänka på att tatueringen ska se bra ut även när man är osminkad, och att man ska trivas i den även om mode och trender ändras. Det är alltså inte så smart att tatuera in ”höstens hetaste läppstift”.

Det finns självklart fall där folk är missnöjda och ångrar sig, men det beror med största sannolikhet på att man har varit hos en oseriös tatuerare och blivit felbehandlade.

Tatueringarna går att korrigera i efterhand och det går att justera färgen.

Kan tatueringen ändra färg när den bleks?

Det är tyvärr ett ganska vanligt förekommande problem. Det beror på att pigmenten i färgblandningen bleks olika snabbt och är individuellt så det är alltid svårt att förutse hur tatueringen ändras med tiden.

Det är dock inga problem att fylla i eller korrigera färgen efter några år.

Är det samma sak som traditionella tatueringar?

Nej, permanent makeup är en semi-permanent tatuering. Man går inte lika hårt och djupt ner i huden som vid vanlig tatuering. Detta är för att man ska kunna ändra färger och linjer då huden förändras med åldern.

Hur ser jag ut direkt efter, kan jag jobba dagen efter?

När tatueringen är nygjord är den väldigt skarp och färgstark. Vissa blir lite röda eller svullna direkt efter, men det är oftast inte mycket.

Det går bra att jobba under läkningstiden förutsatt att det läker utan komplikationer och att man har ett jobb där tatuerade området inte utsetts för påfrestningar, risker för smitta eller om det av hälso & hygienskäl inte är tillåtet att vistas på arbetet med sår.

Hur länge håller det?

Det är väldigt individuellt hur länge permanent makeup håller. Det beror på ålder, hudtyp och färgval, men kan även påverkas av ämnesomsättning, väder, hudvårdsprodukter och sol. För att bibehålla intensiteten i tatueringen rekommenderar vi att man fyller på med något/några års mellanrum.

Eftersom tatueringen bleks successivt så är det väldigt svårt att svara på hur länge det håller. Mycket handlar om ens egen smak och önskemål om resultatet.

Många som gör ögonbryn kommer tillbaks och fyller i efter ca 1-2 år, men det finns de som kommer efter 3-4 år också. Svart eyeliner håller vanligtvis mycket längre. Vi har kunder som gjort eyeliner för 5-6 år sedan och som fortfarande inte behöver fylla i. Det vi märkt på vita tatueringar som tex inliner och highlights är att det förändras väldigt långsamt eller inte alls. Annika gjorde inliner på sig själv för 8 år sedan och highlight för 4 år sedan, och de har inte förändrats alls.

Räkna med att du får fräscha upp din tatuering efter 1-2 år så blir du i alla fall inte besviken!

STÄLL EN FRÅGA

Hittar du inte svaret på din fråga så går det jättebra att skicka din fråga till oss. Vi besvarar den så fort som möjligt.

Du kan också ringa oss direkt på 018-105013 så hjälper vi dig.