Ögonbrynstatuering lämpar sig både för dig som helt saknar egna hårstrån och för dig som har egna hårstrån men vill ha ett fylligare och mer komplett utseende på sina bryn. Man utgår vanligtvis från där de egna stråna växer, men kan även göra en helt ny form. Eller bara enstaka strån för att t.ex. täcka ett ärr.

3D-bryn

Vi jobbar med en hårstråteknik/3D-teknik vid tatuering av ögonbryn som Annika har utvecklat själv. Hårstråtekniken gör det möjligt att få ett naturligt och verklighetstroget resultat där brynet ser både jämnare och tätare ut, utan att för den sakens skull se sminkat ut. Man kan säga att man blandar de befintliga stråna med tatuerade strån, vilket ger ett jämnt slutresultat oavsett vad man har för hårväxt från början.

Vissa föredrar ett mer ifyllt/sminkat resultat medan vissa vill ha väldigt diskret och naturligt, detta går att variera utifrån önskemål.

FÄRGER

Det finns massor av olika ögonbrynsfärger för att kunna matcha alla önskemål. Allt från mörk brunsvart till ljusaste blond. Färgen blandas individuellt och det är även vanligt att man använder flera olika färger för att få ett mer levande slutresultat.

SÅ GÅR DET TILL

Du får bedövningkräm som ska verka i 10-20 minuter. Vi ritar alltid upp ögonbrynen tillsammans innan vi börjar tatuera. Det är ett av de viktigaste momenten på hela behandlingen. Det är viktigt att formen känns rätt och passar till ansiktet. När formen är klar börjar vi tatuera.

Vi lägger ny bedövning hela tiden under behandlingen, så vanligtvis känns det inte speciellt mycket. De flesta tycker att det gör mycket ondare att plocka ögonbrynen med pincett.

EFTER BEHANDLINGEN

Direkt efteråt är tatueringen mycket mörkare och skarpare än slutresultatet och färgen ser ofta rödbrun ut pga att den blandas med rodnad från behandlingen. Man man vara röd kring området i 15-30 minuter direkt efteråt, det är inte vanligt att bli svullen vid tatuering av brynen. Läkningen är ca en vecka.

På återbesöket kollar man så att allt ser jämnt och fint ut, samt att färgen är som man hade tänkt sig. Det vanligaste är att färgen är bra, men att man får fylla i några strån här och där, men det händer även att man vill ha mörkare färg och får fylla i hela tatueringen en gång till.

IFYLLNAD

Många kunder kommer tillbaks efter 1-2 år för att fylla i och fräscha upp brynen. Det är inte så att de försvinner på den tiden, utan att de börjar bli lite matta och ”tråkiga” i färgen. För att brynen ska försvinna helt krävs längre tid, från 3 år och uppåt beroende på brynfärg, ålder, ämnesomsättning m.m.

Bilder:

Fler bilder finns på vår Instagram och Facebook @Creativemakeup.se som uppdateras regelbundet.

Eyeliner passar för dig som vill förstärka dina ögon och gör även att ögonfransarna ser tätare ut. Det finns många sätt att variera eyelinern på beroende på önskemål.

Man kan även komplettera med en inliner – läs mer under fliken “inliner”.

SÅ GÅR DET TILL:

Området bedövas med kräm. Vanligtvis känns det inte speciellt mycket, men det kan vara lite obehagligt när det är så nära ögat. Det finns inte så mycket känselnerver vid ögat, men däremot mycket reflexer. Kunden blundar under hela behandlingen. Eyeliner håller normalt 3-6 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

Observera att du av hygienskäl inte kan ha ögonfransförlängning inför ditt besök. Däremot fungerar ögonfranspermanent (lash lift) och fransfärg jättebra att göra innan. Många bokar det hos oss i samband med sin tatuering eftersom man inte får ha mascara på en vecka efteråt.

Här ser du skillnaden om man gör bara eyeliner eller om bokar tid för ögonfransarna samtidigt:

EFTER BEHANDLINGEN:

Efter behandlingen ser tatueringen väldigt skarp ut. Viss rodnad och svullnad är helt normalt, men vanligtvis brukar det bara bli lite svullet. Det vanligaste är att man är svullen på morgonen dagen efter, men det brukar lägga sig när man blinkar igång blodcirkulationen igen. Det är viktigt att följa skötselråden och vara noggrann med hygienen efter behandlingen. Mascara och smutsiga fingrar kan ge infektioner! Undvik därför all makeup på ögonen 7 dagar efter behandlingen. 

OLIKA SORTERS EYELINER:

Dessa eyeliners är redigerade i ett ritprogram för att enkelt visa skillnaden, ej tatuerade.

Eyeliner light – Kallas även lashliner. Tatueras precis där fransarna växer (inte som en linje över fransarna utan enbart emellan). Kan göras lite bredare i ytterkanten av ögat för mer lyft. Görs alltid skarp eftersom den är för tunn för att göra sotad.

Eyeliner Medium – Bredare än light och blir en fin linje över franskanten. Går att göra skarp eller sotad.

Eyeliner Large – Bredare än medium med tydligare inramning och ger ögat ett extremt lyft! Går att göra skarp eller sotad. Tips! En sotad tvåfärgad eyeliner large är jättefint, t.ex. svart i botten och brun sotning.

Eyeliner X-Large – (Ej med på bilden ovan) För dig som vill ha ännu bredare eyeliner så att det blir mer som en ögonskugga. Vi har bara denna variant uppe+nere för det är väldigt ovanligt att bara göra på ovansidan när man tatuerar så här mycket.

Uppe & Nere:

Här ser ni hur alla ovanstående eyeliners ser ut om man även tatuerar nere:

Om du vill göra uppe+nere men önskar smalare nere än uppe så går det självklart bra. Exempel: Om du önskar Eyeliner Medium uppe och Eyeliner Light nere så bokar du ändå “Eyeliner medium uppe+nere” och berättar om dina önskemål på plats när du kommer på din behandling.

Fler varianter!

De enda två valen du behöver bestämma innan ditt besök är 1. storlek (light, medium eller large) och 2. om du vill göra bara uppe eller både uppe+nere. Detta är viktigt för att du ska boka rätt tidsåtgång och för att kunna se priset i vår prislista.

När du sedan är på plats så kan du tillsammans med permanent-makeupartisten komma fram till exakt vilken eyeliner-variant som du vill göra. Exempelvis:

  • Sotad eller skarp
  • Svart, annan färg eller tvåfärgad. Man kan t.ex. göra brun, lila eller grönt
  • Du kan lägga till eyelinervinge om du gör storleken Medium och Large. Det vanligaste är att göra eyelinern lite mer utdragen i ytterkanterna, det är få som gör stora eyelinervingar eftersom det inte bleknar på ett lika diskret sätt som resten av tatueringen.

BILDER

Fler bilder finns på vår Instagram och Facebook @Creativemakeup.se som uppdateras regelbundet.

Att tatuera ”inliner” innebär att man lägger en vit eller svart linje innanför franskanten på ögat, alltså längs själva vattenlinjen/slemhinnan (se bilder längre ner).

Inliner nere
Det vanligaste är att göra en ljus inliner på undre vattenlinjen. Det gör att ögat ser ”renare” ut samt ger intryck av att ögat är större och mer öppet.

Man kan även göra inliner i svart, men då har vi märkt att hållbarheten blir kortare. Ljus inliner ger ett mer permanent resultat, eftersom vitt inte bleks. Annika har haft sin vita inliner i 8 år, och det ser fortfarande vitt och jämnt ut.

Inliner uppe
När man tatuerar eyeliner så följer man alltid fransraden, men på vissa ögonformer så syns den övre vattenlinjen (under fransarna) som en hudfärgad kant, se bild nedan. Även det området kan man tatuera svart om man önskar ett mer intensivt resultat.

Om du gör din inliner (gäller endast uppe) i samband med en annan eyelinertatuering (lashliner, light, medium eller large) så är priset på “inliner uppe” lite förmånligare än om du enbart bokar en inliner uppe ensam. Se hela prislistan för mer information.

VARIANTER
För att enklare förstå så har vi gjort ett kollage med ett öga där den övre vattenlinjen syns tydligt. Bilderna är redigerade (ej tatuerade).

Observera att alla ögonformer inte får detta resultat av inliner uppe – på många ögon syns inte den övre vattenlinjen när man tittar rakt fram och då är det onödigt att tatuera den.

Före – Så här ser ögat ut helt utan tatuering
Eyeliner light – På denna bild ser man hur eyelinern ser ut om man enbart gör eyeliner (så att man kan jämföra)
Inliner uppe & nere – Här ser man exakt var vi tatuerar inliner uppe & nere (det är dock ovanligt att göra bara inliner uppe, oftast kompletteras det med en eyeliner)
Inliner uppe & nere + eyeliner light – Här ser man hur en eyeliner light ser ut om man även gör inliner.

Vi vill understryka att den här typen av ögonformer självklart passar i enbart eyeliner (utan inliner uppe) också. Att tatuera övre vattenlinjen är ett alternativ vi lagt till eftersom många kunder har efterfrågat detta.

BILDER

Eyeliner light (lashliner) + ljus inliner + lash lift och fransfärg

Fler bilder finns på vår Instagram och Facebook @Creativemakeup.se som uppdateras regelbundet.

Läpptatuering passar dig som vill förstärka formen och/eller färgen på dina läppar. Man kan antingen markera formen precis som den är eller korrigera assymmetri. Många äldre personer upplever att deras läppfärg ”kryper inåt” på läpparna och kan därför vilja fylla ut färgen till konturen igen. Även perfekt för personer med rynkor runt läpparna som har problem med att läppstiftet flyter ut i linjerna. Det går även att förstora läpparna med tatuering och är ett bra komplement till fillers.

En läpptatuering håller normalt i 2-5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

Färgval

Det finns massor av olika läppfärger för att matcha alla typer av önskemål, allt från ljus aprikos till färgstark röd och även olika nyanser som liknar naturliga läppfärger.

SÅ GÅR DET TILL:

Läpparna bedövas med en bedövningskräm. Vi börjar med att rita upp form och symmetri och väljer ut färgerna tillsammans. Därefter kan behandlingen börja och vi lägger på mer bedövning hela tiden som då verkar djupare och djupare ju mer man tatuerar. Det kan stickas på vissa ställen men de flesta upplever att det inte gör ont, det är dock individuellt.

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen ser läpparna väldigt röda och mörka ut. Det är vanligt att bli svullen, och om man brukar få munsår är det vanligt att detta blossar upp i samband med behandlingen. Det går att förebygga, med medicin eller antiherpessalva. På salongen säljer vi Spirularin, en läppkräm som förhindrar herpesutslag och kan vara en bra idé att börja med en vecka före läpptatuering samt under läkningsprocessen. Finns även att köpa online i vår webshop. Det är viktigt att läpparna får läka i sin egen takt, och att hålla de mjuka och insmorda hela tiden. Det är även viktigt att alltid skydda läpparna från solen, köp ett bra cerat med hög solskyddsfaktor som du alltid använder när du är i solen.

Läkningen tar ca en vecka men skorpan från läpparna brukar börja släppa lite redan efter 3 dagar. När det första har flagnat av så kan färgen fortfarande se skarpare ut än slutresultatet, den slutgiltiga färgen går att bedöma efter 2 veckor.

Våra varianter

Det finns tre olika läppvarianter: Intonad kontur, ombré/3D eller hela läpparna. Det går även att lägga till highlighter för en mer fyllig effekt.

Dessa bilder är redigerade i ett ritprogram. Färgen som vi redigerat med är ganska mörk för att lättare se skillnaden, vid behandlingen kan man välja färger som smälter in bättre med din egen läppfärg så att övergången blir mer diskret,

Intonad kontur: En kontur som suddas in så att den smälter ihop med din naturliga läppfärg. Vanligaste varianten.

Hela läpparna: Hela läpparna med samma färg, eller ombré med 3 färger vilket ger illusionen av en fylligare läpp.

Tillägg highlighter: Highlighter runt eller/och i mitten av läpparna. Kan med fördel läggas till vid återbesöket istället för första behandlingen.

 

BILDER

Fler bilder hittar du på vår Instagram och Facebook @creativemakeup.se som uppdateras regelbundet.

Tatuerade fräknar är något som blivit mycket populärt de senaste åren.

Det ger en frisk och fräsch look till ansiktet och många upplever att de inte ser lika bleka ut med fräknar. Många gör fräknar för att komplettera befintliga fräknar. Det är tex vanligt att man har fräknar på sommaren, men att de försvinner på vintern. Det vanligaste är att man gör fräknar på näsan, och ut under ögonen och upp på kindbenen.

Permanent makeup-utrustningen är perfekt för att göra verklighetstrogna fräknar. Resultatet blir mycket bättre än vad man kan åstadkomma med exempelvis en brun sminkpenna. Det är viktigt att de inte ser för perfekta och symmetriska ut. Det mest naturliga resultatet får man om man gör dem i olika nyanser och storlekar och att de får ”tonas ut” mot kanterna.

Det finns tyvärr andra salonger med oseriösa tatuerare och många exempel på misslyckade permanent makeup-tatueringar. Det kan vara stora brister i både färg, form och utförande. I det flesta fall går det att rätta till en dålig kosmetisk tatuering. Är det ”bara” färgen som är fel är det lätt ordnat med en färgkorrigering. Är det formen och placeringen som är fel krävs det oftast lite mer arbete för att få bukt med problemen, men det är absolut ingen omöjlighet! Vi jobbar med metoder för både borttagning och kamouflering av vanprydande tatueringar.

 

KAMOUFLERING

Det bästa är att försöka ”tatuera över” och färgkorrigera så mycket som möjligt av den misslyckade tatueringen. Man gör då en ny tatuering ovanpå som täcker den gamla. Det är samma läkningstid som vid en ny tatuering. Man kan även till viss del kamouflera med ljus färg för att dämpa och dölja. Detta funkar dock endast på svaga färger och vissa områden. 

TATTOO REMOVER

Tattoo remover är en metod man använder för att helt ta bort pigmentet ur huden. Man tatuerar det aktuella området med en speciell removerpasta som går ner i huden och lyfter upp pigmentet. Det är en smärtsam behandling som har lång läkningstid. Det blir en gul-grön-vit tjock skorpa som ligger kvar i 7-10 dagar. När skorpan har släppt kan området vara rött och sårigt. Det kan ta 2-6 månader innan huden är helt återställd efter tattoo remover. Denna behandling är bäst om det absolut inte finns några andra sätt att få bukt med tatueringen. Det är inte säkert att man får bort all färg på en behandling. Det beror på hur mycket och hur djupt färgen sitter. Sitter färgen för djupt går den inte att ta bort, eftersom det då finns risk för att det bildas ärrvävnad. Tattooremover går ej att använda på eyeliner och lashliner, eftersom huden närmast ögonen är så tunn och känslig. I vissa fall går det att ta bort eyelinervingar, men det är alltid större risk för ärrvävnad där huden är tunnare.

Det går också att göra remover med laser, det är dock ingenting vi arbetar med på vår salong. Det går bra att göra remover på annan salong och sen boka en ny tatuering hos oss när läkningsprocessen är färdig.