Ögonbrynstatuering lämpar sig både för den som helt saknar egna hårstrån och för den som har egna hårstrån men vill ha ett fylligare och mer komplett utseende på sina bryn. Man utgår vanligtvis från där de egna stråna växer, men man kan även göra en helt ny form, utan att ta hänsyn till de befintliga stråna. Man kan även lägga i enstaka strån för att fylla ut brynen om de är delvis glesa på grund av till exempel ärr.

3D-TEKNIK
Vi jobbar med en hårstråteknik/3D-teknik vid tatuering av ögonbryn som Annika har utvecklat själv. Det är viktigt att tatuera stråna så att det ser så naturligt ut som möjligt, annars kan det antingen se streckigt ut eller helt ifyllt – och så ser inte ett naturligt ögonbryn ut. Hårstråtekniken gör det möjligt att få ett väldigt naturligt och verklighetstroget resultat där brynet ser både jämnare och tätare ut, utan att för den sakens skull se sminkat ut. Man kan säga att man blandar de befintliga stråna med tatuerade strån, vilket ger ett jämnt slutresultat oavsett vad man har för hårväxt från början.

FÄRGER
Det finns massor av olika ögonbrynsfärger för att kunna matcha alla önskemål. Allt från mörk brunsvart till ljusaste blond. Färgen blandas individuellt och det är även vanligt att man använder flera olika färger för att få ett mer levande slutresultat.

SÅ GÅR DET TILL
Vi ritar alltid upp ögonbrynen tillsammans innan vi börjar tatuera. Det är ett av de viktigaste momenten på hela behandlingen, eftersom det är då vi bestämmer hur ögonbrynen ska se ut. Det är viktigt att formen känns rätt, passar till ansiktet, samt att det ser symmetriskt och bra ut. När formen är klar lägger vi en bedövningsgel som bedövar området ytligt. När bedövningen har verkat i 10-20 minuter markerar vi konturen efter det vi har ritat, och börjar därefter tatuera själva stråna.

Vi lägger ny bedövning hela tiden under behandlingen, så vanligtvis känns det inte speciellt mycket. De flesta tycker att det gör mycket ondare att plocka ögonbrynen med pincett.

EFTER BEHANDLINGEN
Direkt efter är tatueringen vanligtvis ganska mörk, och färgen ser ofta rödbrun ut pga att den blandas med blod/rodnad från behandlingen. Det tar vanligtvis 4-7 dagar för tatueringen att läka helt.

Efter 2-4 veckor kommer man tillbaks på ett återbesök där man kollar så att allt ser jämnt och fint ut, samt att färgen är som man hade tänkt sig. Det vanligaste är att färgen är bra, men att man får fylla i några strån här och där, men det händer även att man vill ha mörkare färg och får fylla i allt en gång till.


IFYLLNAD
Många kunder kommer tillbaks efter 1-2 år för att fylla i och fräscha upp brynen. Det är inte så att de försvinner på den tiden, utan det är mer att de börjar bli lite matta och ”tråkiga” i färgen. För att brynen ska försvinna helt krävs längre tid, från 3 år och uppåt.

Eyeliner passar för dig som vill förstärka dina ögon, och gör även att ögonfransarna ser tätare ut. Det vanligaste är att tatuera s.k. ”lashliner”, vilket innebär att man lägger en tunn linje i fransarnas hårbotten. Man får då en snygg inramning utan att det ser för sminkat ut. Många väljer att även göra en bredare linje ovanför själva franskanten. Antingen skarp eller ”sotad”.

Man kan även välja att göra en ”vinge” i ytterkanten för att ge intryck av att förstora, förlänga eller lyfta ögat. Detta är dock en detalj vi oftast avråder från, då vingen inte ser lika snygg ut när den börjar blekna. En eyeliner längs bara franskanten bleknar på ett mer diskret sätt.

 

SÅ GÅR DET TILL

Vi börjar med att rita med ögonskugga hur eyelinern ska se ut. Därefter bedövar vi området med kräm. Efter första varvet lägger vi en bedövningsgel som går ner på djupet och verkar. Vanligtvis känns det inte speciellt mycket, men det kan vara lite obehagligt när det är så nära ögat. Det finns inte så mycket känselnerver vid ögat, men däremot mycket reflexer. Kunden blundar under hela behandlingen. Eyeliner håller normalt 3-6 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

 

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen ser tatueringen väldigt skarp ut. Viss rodnad och svullnad är helt normalt, men vanligvis brukar det inte vara så farligt. Det vanligaste är att man är svullen på morgonen dagen efter, men det brukar lägga sig när man blinkar igång blodcirkulationen igen. Det är viktigt att följa skötselråden och vara noggrann med hygienen efter behandlingen. Mascara och smutsiga fingrar kan ge infektioner! Undvik därför all make up på ögonen de första 7 dagarna efter behandlingen. Boka gärna ögonfranspermanent och / eller färgning av ögonfransarna innan din behandling så har du svarta välformade fransar trots att du inte kan ha mascara.

 

OLIKA SORTERS EYELINER

olika-eyeliners-permanent-makeup

OBS dessa eyeliners är sminkade för att enklare visa skillnaden, ej tatuerade.

Lashliner – Markerar ögonen och får fransarna att se fylligare ut. Rekommenderas till alla ögonformer, men är speciellt smart på personer med hooded eyes eller hängiga ögon som inte vill måla eyelinern så bred.

Eyeliner Medium – Ramar in ögat på ett effektfullt men ändå diskret sätt, eftersom den är ganska tunn. Ger ögonen ett fint lyft! Passar alla ögonformer, men precis som lashliner så är denna att föredra framför bredare varianter om man har hooded eyes eller hängiga ögon, så att den inte tar upp lika stor del av ögonlocket.

Eyeliner Large – Ger en tydligare inramning och ger ögat ett extremt lyft! Man kan också ”forma om” ögat beroende på var man gör eyeliner mer eller mindre bred. På bilden ser ni en form som är bredare i mitten vilket ger ögat en mer öppen och rund form, men målar man bredare i ytterkanten så får man en mer utdragen och mandelformad form. Passar bäst på personer som har ganska stora ögonlock, där en stor del av ögonlocket syns när man tittar rakt fram.

Sotad eyeliner – Eyeliner med uttonade kanter som kan göras både tunn eller extra bred. Ger en intensiv blick! Har man mycket linjer och rynkor så kan i vissa fall en sotad eyeliner vara ett bättre alternativ än en skarp (om man gör den bred), då kommer linjer och ojämnheter bli mindre tydliga.

Man kan även tatuera sk ”inliner”, vilket innebär att man lägger en vit linje innanför franskanten nertill på ögat. Det gör att ögat ser ”renare” ut, samt ger intryck av att ögat är större och mer öppet. Inliner är absolut snyggast och mest effektfullt i kombination med en mörk eyeliner uppe och nere. Inliner ger ett mer permanent resultat, eftersom vitt inte bleks. Annika har haft sin vita inliner i 7 år, och det ser fortfarande vitt och jämnt ut. Man kan även göra inliner i andra färger, men då har vi märkt att hållbarheten blir kortare.

Läpptatuering passar dig som vill förstärka formen och/eller färgen på dina läppar. Man kan antingen markera formen precis som den är, eller korrigera om man har asymmetriska läppar. Många äldre personer upplever att deras läppfärg ”kryper inåt” på läpparna och kan därför vilja fylla ut färgen till konturen igen. Även perfekt för personer som börjar få små rynkor runt läpparna och inte tycker att läppstiftet sitter kvar där det ska. Det går även att förstora läpparna med tatuering, och är ett bra komplement till fillers.

Våra behandlingar:
Läppar intonad kontur – En skarp läppkontur som tonas in i din naturliga läppfärg (mittenpartiet av din egen läpp är fortfarande otatuerad)
Läppar, hela – Samma färg på hela läpparna
Läppar 3D – Tatuering på hela läpparna med tre olika färger, mörkare i ytterkanterna och ljusare i mitten. Ger läpparna ett fylligare intryck.

 

Det vanligaste är att göra en så kallad ”intonad” konturlinje. Då smälter konturfärgen ihop naturligt med din egen läppfärg. Man kan även förstärka läpparna genom att lägga highlights, antingen som en kontur utanför själva läppkonturen, eller som ett ljust parti mitt på läppen för att göra att läpparna ser mer tredimensionella ut. Det finns massor av olika läppfärger för att matcha alla typer av önskemål. En läpptatuering håller normalt i 2-5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

 

EFTER BEHANDLINGEN

Efter behandlingen ser läpparna väldigt röda och mörka ut. Det är vanligt att bli svullen, och om man brukar få munsår är det vanligt att detta blossar upp i samband med behandlingen. Det går att förebygga, med medicin eller antiherpessalva. På salongen säljer vi Spirularin, en läppkräm som förhindrar herpesutslag och kan vara en bra idé att börja med en vecka före läpptatuering samt under läkningsprocessen. Finns även att köpa online i vår webshop. Det är viktigt att läpparna får läka i sin egen takt, och att hålla de mjuka och insmorda hela tiden. Det är även viktigt att alltid skydda läpparna från solen, köp ett bra cerat med hög solskyddsfaktor som du alltid använder när du är i solen.

Highlight är fint som ögonskugga i inre ögonvrån eller som en mjuk skugga under ögonbrynet. Man kan även lägga highlights på läpparna för mer markerad kontur eller 3D-effekt. Eftersom man använder vit färg är highlightern mer permanent än övriga tatueringar. Vitt kan inte blekas, vilket gör att färgen stannar längre i huden. Highlights är ett bra komplement till övriga tatueringar, men kan även användas separat.

Tatuerade fräknar är något som blivit mycket populärt de senaste åren. Det ger en frisk och fräsch look till ansiktet, och många upplever att de inte ser lika bleka ut med fräknar. Permanent make up-utrustningen är perfekt för att göra verklighetstrogna fräknar. Resultatet blir mycket bättre än vad man kan åstadkomma med exempelvis en brun sminkpenna.

 

Många gör fräknar för att komplettera befintliga fräknar. Det är tex vanligt att man har fräknar på sommaren, men att de försvinner på vintern. Det vanligaste är att man gör fräknar på näsan, och ut under ögonen och upp på kindbenen. Det är viktigt att de inte ser för perfekta och symmetriska ut. Det mest naturliga resultatet får man om man gör dem i olika nyanser och storlekar och att de får ”tonas ut” mot kanterna.

Man kan förstärka effekten av sin eyeliner genom att låta den tonas uppåt / utåt som en ögonskugga. Sk. sotad eyeliner. Perfekt om man vill ha en mer sminkad känsla, utan att få ett för skarpt intryck. Görs vanligen i naturliga mjuka toner som grått, beige, brunt och grönt.

 

Ljus ögonskugga är också populärt, då oftast som highlight i inre ögonvrån.

Det finns tyvärr många oseriösa tatuerare och exempel på misslyckad permanent make up. Det kan vara stora brister i både färg, form och utförande. I det flesta fall går det att rätta till en dålig kosmetisk tatuering. Är det ”bara” färgen som är fel är det lätt ordnat med en färgkorrigering. Är det formen och placeringen som är fel krävs det oftast lite mer arbete för att få bukt med problemen, men det är absolut ingen omöjlighet! Vi jobbar med metoder för både borttagning och kamouflering av vanprydande tatueringar.

 

KAMOUFLERING

Det bästa är att försöka ”tatuera över” och färgkorrigera så mycket som möjligt av den misslyckade tatueringen. Man gör då en ny tatuering ovanpå som täcker den gamla. Det är samma läkningstid som vid en ny tatuering. Man kan även till viss del kamouflera med ljus färg för att dämpa och dölja. Detta funkar dock endast på svaga färger och vissa områden.

 

TATTOO REMOVER

Tattoo remover är en metod man använder för att helt ta bort pigmentet ur huden. Man tatuerar det aktuella området med en speciell removerpasta som går ner i huden och lyfter upp pigmentet. Det är en smärtsam behandling som har lång läkningstid. Det blir en gul-grön-vit tjock skorpa som ligger kvar i 7-10 dagar. När skorpan har släppt kan området vara rött och sårigt. Det kan ta 2-6 månader innan huden är helt återställd efter tattoo remover. Denna behandling är bäst om det absolut inte finns några andra sätt att få bukt med tatueringen. Det är inte säkert att man får bort all färg på en behandling. Det beror på hur mycket och hur djupt färgen sitter. Sitter färgen för djupt går den inte att ta bort, eftersom det då finns risk för att det bildas ärrvävnad. Tattooremover går ej att använda på eyeliner och lashliner, eftersom huden närmast ögonen är så tunn och känslig. I vissa fall går det att ta bort eyelinervingar, men det är alltid större risk för ärrvävnad där huden är tunnare.

Pigmentering av vårtgårdar utförs av Ida som har 8 års erfarenhet av vårtgårdstatuering.

BOKA TID
Innan vårtgårdstatuering kan bokas in görs alltid en konsultation för att boka in rätt tidsåtgång utifrån dina förutsättningar. Konsultationen är kostnadsfri. Konsultationen kan bokas in i vår onlinebokning, men själva behandlingen bokas in på plats eller via telefon efter att du varit på konsultationen.

Långväga kund? Konsultation kan i vissa fall även ske via mail och bilder. Maila oss på info@creativemakeup.se.

SÅ GÅR DET TILL

  • En bedövningskräm appliceras på området och verkar i ca 20 minuter
  • Formen ritas upp tills personen är nöjd med storlek och placering
  • Vilken färg som används är individuellt, vi har många att välja på beroende på personens hudton och egna önskemål
  • Tatueringen påbörjas och ny bedövningskräm läggs på under hela behandlingstiden för att hålla området så bedövat som möjligt

EFTER BEHANDLINGEN

Direkt efter ser tatueringen mörkare och skarpare ut, resultatet blir mycket mildare efter läkningen som tar ca 1 vecka. Under tiden smörjer du in med en kräm som du får med dig hem. Under läkningen bildas en sårskorpa på området och det är viktigt att vårtgårdarna får läka i sin egen takt, pilla inte på sårskorporna när de börjar flagna och håll området mjukt och insmort.

Tatueringen håller normalt 2-5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.