Annika

Creative Makeup är ett aktiebolag som startade hösten 2006. Annika Söderlund, grundaren till företaget som då arbetat som makeupartist i 3 år, gick då sin första utbildning inom permanent makeup och har sedan dess blivit rikskänd för sin egenutvecklade ögonbrynsmetod inom kosmetisk tatuering.

Annika är en prisad makeupartist som har vunnit SM i Makeup hela två gånger samt vunnit silver i EM i Makeup i Düsseldorf.

En solig dag 4 år efter starten klev en driven tjej med brinnande sminkintresse in på salongen och frågade om praktikplats, och det var startskottet till hur Creative Makeup ser ut idag med stor webshop och en butik fylld med makeup och skönhetsprodukter.

Helena & Miska

Helena Rönnblad är en självlärd makeupartist som började skriva om skönhet i sin beauty blogg Imakeyousmile.se redan 2010 då hon fortfarande gick i gymnasiet. Hon började efter sin praktikplats att samarbeta med Creative Makeup och har efter ett flertal tatueringar och inlägg om permanent makeup hjälpt till att sprida ordet om Annikas talang över hela Sverige. Helena har arbetat som skönhetsskribent på bland annat Laila Bagge och Pernilla Wahlgrens gemensamma hemsida Modernmom.se samt på Zara Larssons blogg där hon skrev om skönhet för en yngre målgrupp.

Helena fick tillsammans med sin webb-kunniga pojkvän Miska en idé om att starta en webshopen Byher.se med skönhetsprodukter, som de tillsammans förverkligade 2013.

Nylansering!

Efter att ha arbetat nära varandra i flera år så bestämde sig Annika, Helena och Miska för att slå ihop sig på riktigt och hösten 2015 slog vi upp dörrarna för vår nya salong “Creative Makeup By Her” – en skönhetssalong och butik med webshop! Från en 47 kvm liten salong med en anställd för Annika, jobba hemifrån + frilans för Helena, och jobba med kaffemaskiner på dagen och Helenas företag på kvällen för Miska – till en 367 kvm stor salong med flera anställda i centrala Uppsala.

Efter ett fantastiskt händelserikt år så gjorde vi hösten 2016 en nylansering! I samband med Creative Makeup’s 10-årsjubileum har vi nu slagit ihop oss även digitalt. Nu är både webshopen och hemsidan Creativemakeup.se och med ny logga och starkare än någonsin så fortsätter vi vår resa!

img_4504_111