Skillnaden för dig som kund
Lärlingsbehandlingarna tar något längre tid och det kan komma att behövas ett extra återbesök (första återbesöket ingår) med ifyllnad för att slutresultatet ska bli perfekt. Det beror på att man som nybörjare ofta är lite försiktig, man vågar inte “ta i” tillräckligt och man har inte lärt sig hur mycket färg som försvinner under läkningen. Permanent makeup ska se för mycket ut när den är nygjord! Om det ser lagom ut direkt efter så kommer det att bli för svagt när det har läkt, och det tar en stund att lära sig det.

Vi har olika lärlingsnivåer:

  • Lärling steg 1 – Nybörjare, handledaren är med i rummet under hela behandlingen.
  • Lärling steg 2 – Nybörjare, handledaren är tillgänglig på salongen under hela behandlingen.
  • Lärling steg 3 – Lärling, självgående.
  • Nivå 4 – Professional Artist – Självgående. Diplomerad. Minst 1 års erfarenhet / 600 timmar.
  • Nivå 5 – Professional Artist Advanced – Självgående. Minst 2 års erfarenhet/specialistutbildning. Minst 2000 timmar.
  • Nivå 6 – Professional Master – Specialistutbildningar. Minst 10 års erfarenhet. Handledare.

Annikas egna ord och värderingar kring utbildning och lärlingsutbildning:
Utbildningen som jag gick för drygt 10 år sedan var rena skämtet. 2 dagar intensivkurs för att lära mig både eyeliner, läppar och ögonbryn (kaka). Som tur var hade jag min makeupartistutbildning som grund, plus att jag alltid har varit konstnärligt lagd och haft stort intresse för att experimentera, utveckla och förbättra. Föreställ er om en person utan dessa egenskaper går en sån kurs, det kan bli förödande. För mig blev utbildningen ett startskott för att våga börja experimentera själv.

Ju längre jag har jobbat med permanent makeup desto mer inser jag hur komplext det faktiskt är. Jag blir förbannad på oansvariga utbildare som slussar ut “diplomerade” tatuerare på löpande band utan att ens reflektera över om dom har lärt sig något eller inte. Det är ett snabbt sätt att tjäna pengar, “sälja diplom”.

Att gå som lärling under en lång period är enligt mina värderingar det enda vettiga sättet att utbilda sig inom detta yrke. Jag skulle aldrig kunna sätta mitt namn på en elev som jag inte med 110% säkerhet kan stå för. Det vore att gå emot sin konstnärliga yrkesheder!

Tatueringar gjorda på lärlingsnivå: